Două echipe din prima divizie mondială la Turul Sibiului 2020

Ultima actualizare:

    Inclus în calendarul UCI, Turul Sibiului la ciclism a ajuns la ediția cu numărul 10
Inclus în calendarul UCI, Turul Sibiului la ciclism a ajuns la ediția cu numărul 10

Programat între 23 și 26 iulie, Turul Sibiului la ciclism este prima competiție sportivă internațională care se organizează pe teritoriul României de la declararea pandemiei de COVID-19. Întrecerea se va desfășura fără spectatori, cu respectarea strictă a unui protocol medical.

După fotbal, tenis și automobilism sportiv, ciclismul este cel de-al patrulea sport în care se organizează competiții în țara noastră de la jumătatea lunii martie și până acum. Și încă una cu participare internațională. Cu clasificarea 2,1, Turul Sibiului este una dintre întrecerile organizate anual în țara noastră care sunt incluse în calendarul Uniunii Internaționale de Ciclism (UCI), alături de Turul Ținutului Secuiesc (2,2) și Turul României (2,1). 

Participanții vor parcurge 488,2 km în decursul a patru zile:

23 iulie (18.00 - 20.00) - Prolog (2,5 km), în centrul istoric din Sibiu24 iulie (10.45 - 15.45) - Etapa 1 (183 km), Sibiu - Bâlea Lac25 iulie (13.45 - 18.10) - Etapa a 2-a (181,2km), Sibiu - Sibiu26 iulie (10.30 - 13.15) - Etapa a 3-a A (12,5 km), circuit pe Curmătura Stezii-Păltiniș26 iulie (17,45 - 20.10) - Etapa a 3-a B (109 km),  Sibiu - SibiuPe lista echipelor participante se află aceea a României, care este compusă din Serghei Țvetcov, clasat pe locul 3 la ediția din 2015, Daniel Crista, Andrei Cosmin Bidilici, Valentin Pleșea, Adi Narcis Marcu și Iustin-Ioan. Țara noastră mai este reprezentată de echipele continentale Team Novak, cu președintele FR de Ciclism, Carol Eduard Novak, pe lista de start, și Giotti Victoria Automotive. La această ediție participă și două echipe de categoria World Tour Team: BORA-Hansgrohe și Israel Start-Up Nation. Prima dintre ele e cunoscută la  noi îndeosebi prin faptul că pentru ea concurează și Peter Sagan. Slovacul nu va veni la Sibiu. O va face Pascal Ackermann (26 de ani), un specialist al sprintului, campion al Germaniei în 2018 și câștigător al clasamentului pe puncte și a două etape în ediția 2019 a Turului Italiei.  În Turul Sibiului mai sunt înscrise și team-urile continentale Nippo-Delko-One Provence, Vini Zabu-KTM, Bardini CSF-Faizane, A BLOC CT, Akros-Excelsior-Thomus, Elkov-Kasper, Cycling Team Friului ASD, D’Amico UM Tools, Cycling Team Friului ASD, D’Amico UM Tools, Amore e Vita-Prodir, CCC Development Team, Mazowsze Serce Polski, Voster ATS Team, Team Bike AID, Meridiana Kamen Team, Work Service-Dynatek-Vega Prefabbricati, SKS Sauerland NRW și Wibatech Merk 7R. Din cauza situația epidemiologică din România, unde numărul cazurilor persoanelor  infectate cu COVID-19 crește de la o zi la alta, team-ul belgian Alpecin Fenix a anunțat că nu se va mai alinia la start. De asemenea, Kevin Rivera nu poate participa, fiind blocat în Costa Rica. Membru al echipei Androni Giocattoli–Sidermec, acesta a câștigat anul acesta două etape în Tour du Tachira 2020, care s-a disputat între 12 și 19 ianuarie, în Venezuela. 

La Păltiniș s-au decernat titlurile naționale la MTB XCM

Cu câteva zile înaintea startului Turului Sibiului, pe circuitul Geiger MTB Challenge din Păltiniș s-a desfășurat Campionatul Național de MTB XCM. Din cei aproape 250 de concurenți care s-au aliniat la startul întrecerii doar 65 au avut curajul să parcurgă traseul de maraton, probabil cel mai greu din România și printre cele mai dificile din lume la această disciplină. Iar 57 dintre ei au reușit să și termine concursul, ceea ce reprezintă un progres față de anul trecut. Bogdan Duca (Dinamo BikeXpert Racing Team) a terminat primul, în 4 ore și 27 de minute, fiind urmat de Ede Molnar (Dinamo BikeXpert Racing Team). Deși traseul a fost unul extrem de dur anul acesta, s-a înregistrat un record de participare la feminin, respectiv 11 concurente. A câștigat Manuela Mureșan (Seven Pro Sport), urmată de Eszter Bereczki (Velocitas) și Cora Balteș (Călărași Cycling Team).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net