Doar victoria contează pentru HCM Baia Mare

Ultima actualizare:

    Jucătoarele de la HCM Baia  Mare trebuie să aibă o  apărare de fier dacă vor să  câştige duelul cu Viborg
Jucătoarele de la HCM Baia Mare trebuie să aibă o apărare de fier dacă vor să câştige duelul cu Viborg

Contra danezelor de la Viborg, campioana României, HCM Baia Mare, nu are decât varianta victoriei pentru a se califica în premieră între primele opt echipe ale Europei.

A venit ora „finalei” pentru HCM Baia Mare în grupele principale ale Ligii Campionilor. Fanii grupării antrenate de slovenul Tone Tiselj aşteaptă cu nerăbdare meciul din această seară cu Viborg. Cu o victorie, indiferent de scor, HCM merge mai departe în sferturile de finală ale celei mai importante competiţii continentale.  Deşi a câştigat (31-30) în deplasare cu Viborg, băimărencele ştiu că vor avea parte astăzi de un meci crâncen, danezele venind în România să-şi joace şi ele ultima carte de calificare. Cele două echipe pot merge braţ la braţ în fazele avansate doar în cazul în care Metz va pierde disputa de pe teren propriu cu Györ. Deja calificate, unguroaicele vor juca în Franţa o partidă fără o miză deosebită pentru ele.Desigur, dacă Györ o bate pe Metz, HCM are şi varianta egalului cu Viborg, caz în care s-ar califica de pe locul patru. E o variantă nedorită de nimeni, pentru că ocupanta locului patru ar da în sferturi peste muntenegrencele de la Buducnost, favorita principală la câştigarea Ligii, o echipă la care străluceşte Cristina Neagu. În schimb, de pe locul trei, HCM Baia Mare se va intersecta, cel mai probabil, cu Dinamo Volgograd din Rusia. Ar fi o cale deschisă spre „Final Four”-ul Ligii Campionilor, performanţă la care handbalistele noastre nici nu îndrăzneau să viseze în urmă cu câteva luni.

"Ambele echipe au şanse 50-50. Noi n-avem decât varianta victoriei, iar asta înseamnă o presiune mai mare. Eu cred că fetele vor fi motivate, deoarece conştientizează că e un meci decisiv, care le poate influenţa viitorul."

Cristian Gaţu, fost  preşedinte FR Handbal
Cristian Gaţu, fost preşedinte FR Handbal

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net