Dezvăluirile Simonei Halep: de ce s-a despărţit de antrenor, cum a speriat-o Serena, care e melodia ei preferată

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: Arhiva personală
Simona HalepFoto: Arhiva personală

Tenismena de 23 de ani a lăsat de înţeles că s-a supărat pe belgianul Wim Fissette şi a explicat că, în realitate, a pierdut finala Turneului Campioanelor, înainte de a intra pe teren.

Invitată la emisiunea „După 20 de ani“, difuzată de Pro TV, Simona Halep a vorbit despre sezonul pe care tocmai l-a încheiat pe locul 3 în lume, despre preferinţele ei muzicale, dar şi despre momentul retragerii din tenis.

Simona a ţinut să lămurească, în primul rând, motivele pentru care a renunţat la antrenorul ei, Wim Fissette, deşi rezultatele au fost excelente în 2014. „Eu am fost un produs sută la sută românesc. Eu am lucrat numai cu români, până la Wim Fissette. Am avut rezultate foarte bune. Îi doresc să urce cât mai mult în cariera de antrenor, dar am întrerupt colaborarea cu el“, şi-a început Halep discursul. "Chiar trebuie să spun cum l-am anunţat? I-am dat mesaj şi i-am mulţumit pentru tot, dar el nu mi-a răspuns. Eu vreau ca atunci când ne întâlnim la turnee, să vorbim, să fim aşa cum am fost, să rămânem prieteni. Viitorul meu antrenor va fi un român. Mie îmi place să am lângă mine un om care gândeşte la fel“, a continuat Halep.

Ocupanta locului 3 în ierarhia mondială a oferit, în premieră, detalii despre parcursul ei în Turneul Campioanelor, competiţie în care, în faza grupelor, a zdrobit-o pe Serena Williams, pentru a pierde apoi finala în faţa jucătoarei din SUA. Simona ar fi putut să o elimine pe Serena, în faza grupelor, dacă ar fi cedat în două seturi cu Ana Ivanovici. N-a făcut însă acest lucru şi a pierdut cu 1-2. Meciul, oricum, n-a contat pentru Simona, dar i-a permis Serenei să ajungă în semifinalele Turneului Campioanelor şi, ulterior, să câştige trofeul în Singapore. „În meciul cu Ivanovici, am intrat pe teren cu gândul să dau totul pe teren, nu m-am gândit o secundă să pierd pentru a o elimina pe Serena. Puteam să pierd în două seturi cu Ivanovici, poate că era mai simplu, însă eu nu am făcut altceva decât să-mi doresc să câştig. Asta e singura mea dorinţă, aşa am fost educată şi nimeni nu o să mă schimbe, trebuie să joci întotdeauna corect. Oricum, până la Serena mai era un meci. Puteam să pierd în semifinale“, a explicat Halep.

Deşi o învinsese pe Williams cu 6-0, 6-2 în confruntarea din grupe în Turneul Campioanelor, Simona a avut emoţii uriaşe, înainte de finala pe care a pierdut-o cu 3-6, 0-6. „Am adormit greu după meciul câştigat, m-a consumat mult din punct de vedere emoţional, ştiam că trebuie să-l uit mai repede, pentru că Serena va juca altfel la următoarea noastră întâlnire. Finala am pierdut-o înainte să intru pe teren. Efectiv tremuram înaintea meciului. Voiam să câştig, dar ştiam că ea va fi foarte motivată. Mi-am făcut nişte gânduri care nu erau tocmai pozitive pentru meci. În setul al doilea, am fost şi foarte obosită. La final, chiar dacă am pierdut, am încercat să mă bucur că am fost acolo. Toată lumea mi-a spus că am un viitor frumos“, a adăugat constănţeanca de 23 de ani.

Marcel Pavel e cântăreţul preferat al Simonei, fiind chemat şi la nunta fratelui ei. „Ascult des muzică. Înainte de turneul de la Madrid ascultam M-am îndrăgostit lulea, melodia lui Marcel Pavel. Dacă nu o ascultam, simţeam că nu-mi e bine“, şi-a amintit Simona.

S-ar retrage la 28-30 de ani

Halep a vorbit şi despre părţile mai puţin plăcute ale sportului de performanţă. Tocmai de aceea, ea se gândeşte să renunţe la circuitul WTA în maximum şapte ani. „Sunt sacrificii când faci tenis, renunţi la multe, la prietenii, la cluburi, la viaţa de liceu, care e cea mai frumoasă. Mai mergeam şi eu la cluburi, dar îmi trebuiau 3 zile să îmi revin, aşa că am renunţat. Tenisul e foarte costisitor. La 28-30 de ani vreau să mă retrag. Vreau să fiu generoasă cu mine, îmi doresc mult o familie, copii“, a dezvăluit Simona.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net