De 7 ani aşteptăm ziua asta

Ultima actualizare:

    Pachetul de înaintare  al naţionalei României  este gata să „măture”  totul în caleFoto: sportpictures.eu
Pachetul de înaintare al naţionalei României este gata să „măture” totul în caleFoto: sportpictures.eu

Cel mai important test al anului pentru rugbyştii tricolori se dispută în această după amiază pe arena „Arcul de Triumf” din Capitală, contra marilor rivali din Georgia.

Rugby Europe Championships (divizia inferioară a Turneului celor 6 Naţiuni) a fost dintotdeauna o afacere româno-georgiană. Din păcate, ultimii şapte ani au consemnat o supremaţie fără drept de apel a formaţiei ex-sovietice. Practic, România a învins ultima dată Georgia la 13 martie 2010, an în care am cucerit şi trofeul competiţiei continentale. Din 2017, sistemul s-a schimbat, câştigătoarea finală urmând să fie stabilită anual, comparativ cu ciclurile de doi ani folosite în trecut. E un amănunt care avantajează enorm România, care azi, în „finala” de pe teren propriu cu Georgia, are şansa unei victorii decisive în ierarhia turneului. Ar fi un succes uriaş pentru „stejari”, care ar echilibra astfel balanţa valorică între cele două naţionale. În clasamentul mondial, georgienii ne-au luat de mult faţa, aflându-se pe locul 12, în timp ce România se află pe poziţia a 16-a.

Clasamentul la zi

*Se acordă 4 puncte la victorie, 2 puncte la egal, 1 punct pentru cel puţin trei eseuri mai mult ca adversarul şi 1 punct pentru eşec la cel mult şapte puncte.

Jucăm şi pentru Mondialul din 2019


    Macovei  e liderul  echipeiFoto: sportpictures.eu
Macovei e liderul echipeiFoto: sportpictures.eu

Ca de obicei, România – Georgia va fi un meci de orgoliu, dar „stejarii” antrenaţi de galezul Lynn Howells au o miză în plus. Pentru că adversarii noştri de astăzi sunt deja calificaţi la următorul Campionat Mondial, echipa cea mai bine clasată în Rugby Europe Championships (2017+2018), exceptând Georgia, va obţine şi ea biletele pentru turneul final din 2019, programat în Japonia. Mai exact, cu o victorie contra Georgiei, „stejarii” se vor depărta şi mai mult de contracandidatele Spania şi Germania în cursa pentru Mondiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net