Cursă infernală spre Olimpiadă

Ultima actualizare:

    Românii au fost prezenţi la Olimpiada de la Londra, din 2012
Românii au fost prezenţi la Olimpiada de la Londra, din 2012

După handbalul feminin, România ar mai putea avea un sport de echipă la Olimpiada braziliană din luna august. Băieţii de la polo trebuie să ocupe unul dintre primele patru locuri la turneul preolimpic de la Trieste (Italia).

Naţionala masculină de polo a fost prezentă în urmă cu patru ani la Olimpiada de la Londra şi vrea să repete performanţa la Rio 2016. Ultimele bilete pentru Brazilia se dau în săptămâna care vine, la Trieste, în Italia. La preolimpicul care ia startul duminică (3 aprilie), tricolorii antrenaţi de sârbul Dejan Stanojevic au un program infernal, fiind nevoiţi să intre în bazin în fiecare zi.

În grupă, adversarele noastre vor fi, în ordine, Slovacia, Franţa, Ungaria, Canada şi Rusia, primele patru urmând să joace mai departe, în sferturi, contra echipelor din a doua serie (Italia, Spania, Germania, Olanda, Africa de Sud şi Kazahstan). Cum valorile în polo sunt bine stabilite, grupa României e ca şi câştigată de Ungaria, dar lupta pentru locul doi se va da între naţionala noastră, Canada şi Rusia. Miza poziţiei secunde este una uriaşă, ocupanta urmând să joace în sferturi cu calificarea la Olimpiadă pe masă contra locului trei din a doua grupă, cel mai probabil Germania. Pentru noi, o „finală” cu nemţii ar fi infinit mai accesibilă decât o confruntare cu Italia sau Spania, echipe superioare României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net