Cupa Davis România – Slovacia: Tecău şi Mergea au făcut-o lată!

Ultima actualizare:

    Cupa Davis România – Slovacia: Tecău şi Mergea au dezamăgit
Cupa Davis România – Slovacia: Tecău şi Mergea au dezamăgit

Meciul de Cupa Davis România – Slovacia ne-a rezervat o surpriză neplăcută. Sâmbătă (18 iulie), perechea Florin Mergea / Horia Tecău a fost învinsă cu scorul de 7-5, 6-3, 6-3, de cuplul Andrej Martin/Igor Zelenay, în al treilea meci al întâlnirii, astfel că Slovacia conduce la general cu 2-1.

Performanţele obţinute de Tecău şi Mergea la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon (primul a câştigat turneul, iar al doilea a fost semifinalist) au fost umbrite de contraperformanţa obţinută de cei doi români în meciul de dublu de astăzi de la Mamaia. Cupa Davis România – Slovacia: Tecău şi Mergea au cedat fără drept de apel o partidă pe care echipa noastră o considera dinainte câştigată.

Cupa Davis România – Slovacia: primul eşec după şapte ani

Ultima dată când Tecău şi Mergea au pierdut un meci de dublu în Cupa Davis s-a întâmplat în urmă cu şapte ani, în 2008, contra Franţei. "Sunt dezamăgit de rezultat şi de modul în care am jucat unele puncte, am greşit prea mult pe retur. Am jucat agresiv, dar au fost câteva mingi pe care trebuia să le jucăm mai bine. Adversarii noştri au servit bine, mai ales Zelenay. Cred că primul set a fost foarte important, ar fi putut fi setul nostru şi poate ar fi fost meciul nostru. Am greşit mult mai mult decât trebuia astăzi", a spus Tecău. Cupa Davis România – Slovacia: în urma eşecului de astăzi, tricolorii mai au şanse minime de a ajunge în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis.

Cupa Davis România – Slovacia: Duminică e ziua decisivă

"Nu a fost ziua noastră, am fost mereu cu un pas în urmă", a afirmat şi Florin Mergea. Înfrângerea e cu atât mai surprinzătoare cu cât dublul slovac format din Martin şi Zelenay a jucat pentru prima dată în această formulă. În ultima zi a întâlnirii, duminică, Marius Copil îl va întâlni pe Martin Klizan, iar Adrian Ungur va juca împotriva lui Norbert Gombos. Meciurile de la Mamaia vor începe la ora 13.00, în direct la TVR 1. Cupa Davis România – Slovacia: echipa care va câştiga întâlnirea se va califica în play-off-ul pentru Grupa Mondială, iar echipa care va pierde va juca în turul I din Grupa I, Zona Euro/Africană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net