CTP, atac la Florin Mergea: „Denotă o aroganță individualistă!”

Ultima actualizare:

În ciuda faptului că au câștigat medalia olimpică de argint, Florin Mergea și Horia Tecău nu au scăpat de critici. Unul dintre contestatarii echipei de „dublu” a României a fost jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

La „cald”, imediat după finala pierdută în fața spaniolilor Rafael Nadal și Feliciano Lopez, editorialistul a scris pe site-ul republica.ro un text virulent la adresa lui Florin Mergea. 

„Mergea a câștigat argintul pentru România”, este titlul ironic pus de Cristian Tudor Popescu. Autorul continuă. „Într-un timp paralel al Pământului Olimpiadelor, acest meci a fost câștigat de Horia și Florin. Cum? Florin n-a fost veriga slabă a cuplului nostru, n-a riscat tot timpul, cu o anume aroganță, lovitura decisivă, n-a făcut duble greșeli forțând nejustificat serviciul 2 în momente importante. Nu a greșit neforțat de 3 ori la rând, după ce Horia reușise să salveze 3 mingi de meci... În timpul nostru românesc însă, Florin Mergea a fost mai preocupat să-i arate lui Rafa Nadal în văzul lumii întregi ce tenis știe el, decât să contribuie cu calm și disciplină la victoria echipei. Sper să fie mulțumit peste ani cu amintirea loviturilor de excepție pe care le-a reușit...”

Florin Mergea nu s-a lăsat mai prejos și i-a răspuns lui CTP pe contul său de Facebook.  

Jurnalistul a continuat, însă, să polemizeze, dedicându-i tenismenului un nou editorial, comparându-l pe Florin Mergea cu „un politician cu doctorat și fără bacalaureat”. „Ce pot să mai zic, decât că răspunsul dlui Mergea denotă o atitudine aidoma celei arătate în timpul jocului: aroganță individualistă. <<Simplistul>> Nadal s-a comportat ca un coechipier exemplar, în vreme ce dublistul Mergea a părut că joacă, de multe ori, de unul singur. În loc să se gândească puțin la sine și la ce-a făcut, a ținut să-i dea un passing în scris, cu dreapta cros „dlui ctp”, spre încântarea fanilor săi fericiți din naștere. Numai că, în materie de priză la pix, sau la pixel, spre deosebire de mânerul rachetei, chiar ar avea nevoie de niște sfaturi dl Mergea...”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net