Cristina Neagu revine în campionatul românesc după 1.700 de zile

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu este vedeta formaţiei CSM Bucureşti, la care va debuta în mod oficial în această searăFoto: Sportpictures.eu
Cristina Neagu este vedeta formaţiei CSM Bucureşti, la care va debuta în mod oficial în această searăFoto: Sportpictures.eu

Şase jucătoare transferate, printre care cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina Neagu, şi antrenoarea daneză Helle Thomsen. Aşa au pregătit noul sezon cei de la CSM Bucureşti, campioana ţării la handbal feminin. Duminică seară (3 septembrie), de la ora 20.00, la Sala Polivalentă, se va da startul în noul sezon, iar primul meci e chiar Supercupa, dintre CSM şi SCM Craiova. Va fi debutul lui Neagu în campionatul românesc, după o pauză de patru ani şi jumătate.

Sezonul 2017-2018 în handbalul feminin începe duminică, cu primul meci, Supercupa României, dintre CSM Bucureşti – campioana - şi SCM Craiova - deţinătoarea Cupei. Dincolo de trofeul pus în joc, partida de la Sala Polivalentă este deosebită  de interesantă pentru că va consemna debutul într-un meci oficial al celei mai bune jucătoare a lumii, Cristina Neagu. 

Interul de  29 de ani a semnat cu CSM şi va reveni în campionatul românesc după mai bine de patru ani şi jumătate. 

În ianuarie 2013, pe când evolua la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Cristina s-a accidentat serios şi a  fost nevoită să suporte o operaţie. 

”Rupura” a venit la câteva luni după ce handbalista mai făcuse o pauză de aproape doi ani ca urmare a unei probleme grave la umăr. 

Oficialii echipei bucureştene au reuşit să o convingă să lase clubul din Muntenegru pentru care a evoluat aproape patru ani şi să vină în România, iar pentru asta s-a speculat că argumentul a fost extrem de solid: un contract de aproximativ 300.000 de euro pe an.  Pe lângă Neagu, CSM a mai adus alte cinci jucătoare de talie mondială, dar şi pe antrenoarea daneză Helle Thomsen. 

Valentina Elisei: «Nu joacă banii»

Fetele de la SCM Craiova nu se tem nici de numele oponentelor, nici de puterea financiară a campioanei.


    Valentina Elisei a fost căpitanul naţionaleiFoto: Mediafax
Valentina Elisei a fost căpitanul naţionaleiFoto: Mediafax

”În sport se poate întâmpla orice, ne dorim să avem un rezultat cât mai bun. Jucăm handbal, ne interesează ce facem pe teren, nu bugetele echipelor. Orice sportiv îşi doreşte să aibă performanţe cât mai bune, sperăm să ne depăşim”, a mărturisit cea mai experimentată jucătoare a oltencelor, Adelina Ardean-Elisei. 

”Nu plecăm învinse dinaintea meciului. CSM Bucureşti este o echipă de top, de Champions League, dar orice formaţie este de bătut. Noi ne dorim să facem un meci cât mai bun”, a mărturisit şi Cristina Zamfir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net