Coregrafia dinamovistă la meciul Stelei a făcut înconjurul lumii

Ultima actualizare:

    Fără să vrea, steliștii au scris "Doar Dinamo București"Foto: Facebook
Fără să vrea, steliștii au scris "Doar Dinamo București"Foto: Facebook

La meciul Stelei cu Manchester City din play-off-ul Ligii Campionilor a fost afişată o coregrafie dinamovistă, realizarea ultraşilor din "Ştefan cel Mare" fiind relatată în presa din întreaga lume.

Steaua a pierdut în faţa celor de la Manchester City, 0-5, însă ceea ce s-a petrecut în tribune a atras atenţia tuturor.

Păcăleala pusă la cale de suporterii dinamovişti, prin care i-au făcut pe rivalii de la Steaua să afişeze mesajul "Doar Dinamo Bucureşti" pe Arena Naţională, a uitmit presa internaţională, care a scris despre una dintre cele mai mari farse din istorie.

"Fanii Stelei au fost victimele uneia dintre cele mai mari farse din istorie", a titrat joe.co.uk.

Gazzetta dello Sport a scris despre "o adevărată insultă pentru suporterii Stelei, într-o seară şi mai amară după cele cinci goluri marcate de Manchester City: a fost cea mai grea înfrângere din istoria clubului român".

"Oficialilor de la Steaua li s-au înroşit feţele după farsa organizată de suporterii rivalilor de la Dinamo, care au sabotat coregrafia dinaintea meciului cu Manchester City. Seara a mers din rău în mai rău pentru Steaua, care a suferit cea mai grea înfrângere pe teren propriu din istorie", a arătat The Guardian.

"Fanii Stelei au fost 'trolaţi' perfect de rivalii de la Dinamo înaintea meciului cu Manchester City", a tritrat Fox Sports. "Steaua Bucureşti a fost plesnită peste faţă de Manchester City, pierzând cu 5-0 în faţa propriilor suporteri. Sergio Aguero a ratat două penaltiuri, dar tot a marcat trei goluri. Asta nu a fost suficient de jenant. Rivalii de a Dinamo s-au asigurat că umilinţa începe dinaintea fluierului de start al meciului", a continuat sursa citată. 

"Pentru cine nu ştie, farsa pusă în scenă de Dinamo este echivalentă cu o acţiune similară a celor de la Manchester United pe Etihad în ziua în care vine FC Barcelona", a scris Metro.

La începutul jocului, suporterii stelişti au primit veste şi au format o coregrafie pusă la cale de fanii dinamovişti, pe toată tribuna a doua fiind scris mesajul: "Doar Dinamo Bucureşti". În minutul 10, fanii au fost rugaţi de crainicul stadionului să dea jos vestele.

"Ce Dinamo Bucureşti? Au venit unii din Elveţia sau din Olanda că fac ei gratuit coregrafie şi le-am zis: «Faceţi bă». Acum vezi Doamne mare şmecherie. Eu le-am zis că nu dau niciun ban şi au zis «Bine domne, facem pe gratis». «Bine mă, faceţi pe gratis». Cred ei că mă interesează pe mine şmecheria lor", a explicat Becali după meci cum au fost pusă în pactică farsa.

O fasă asemănătoare a fost făcută, în 2004, de fanii echipei Universităţii Yale, care i-au "convins" pe rivalii de la Harvard să afişeze "We Suck" la meciul de fotbal american dintre cele două colegii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net