Copil l-a bătut pe Sela şi Israelul e ca şi înfrânt. România e la un pas de ieşire din zona Euro-Africa

Ultima actualizare:

    Arădeanul de 24 de ani a câştigat neaşteptat în faţa lui Dudi SelaFoto: Mediafax
Arădeanul de 24 de ani a câştigat neaşteptat în faţa lui Dudi SelaFoto: Mediafax

România a avut un parcurs descendent în ultimii ani şi a ajuns să joace din nou baraje în Cupa Davis, cu ţări de mâna a doua sau a treia a tenisului. Din fericire, deşi tot timpul se poate mai jos, băieţii lui Andrei Pavel au spus stop şi vor să iasă din zona euro-africană în care suntem.

Bătălia cu Israel, dusă în Sala Transilvania din Sibiu, se rezuma practic la cine îl bate pe Dudi Sela, numărul 1 din echipa evreilor. Marius Copil, al doilea jucător al nostru şi locul 168 mondial, a tras lozul necâştigător şi a trebuit să-l înfrunte primul pe cel care se laudă cu victorii în carieră la Andy Roddick şi David Ferrer. Israelianul cu mamă româncă a profitat de tracul arădeanului şi câştigat primul set la tie break, scor 7-3, confirmându-şi experienţa mai mare. Românul s-a purtat apoi dus de val, a dat drumul la mână şi a revenit în meci, pas cu pas. Mai întâi a fost rândul său să câştige un tie break, mai uşor decât Sela, scor 7-1, iar după setul trei, în care n-a mai intrat în prelungiri, scor 6-4, a ajuns în avantaj. Ultimul act a fost cel mai uşor dintre toate, Marius Copil reuşind să câştige de două ori pe serviciul adversarului şi să ajungă la un liniştitor 5-1, pe serviciul său.

Copil a revenit după ce a pierdut primul set

Teama de succes l-a făcut să rateze şi să nu încheie meciul aici, dar a făcut-o în game-ul imediat următor, la 6-2, tot pe serviciul lui Sela. 2-0 pentru România după prima zi şi victoria nu mai pare să ne scape din mână. Azi, în partida pe perechi, Florin Mergea şi Horia Tecău sunt favoriţi în faţa israelienilor Edan Leshem şi Jonathan Erlich, chiar dacă ultimul e şi el jucător de dublu consacrat. „Să ai 2-0 după prima zi e perfect. Trebuie să rămânem însă cu picioarele pe pământ pentru că au mai avut şi alţii, am mai avut şi noi în alte meciuri şi am pierdut. Până nu ne vedem cu punctul 3 în buzunar, nu facem nuntă”, a afirmat Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României după victoria lui Copil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net