Cine este Lucie Safarova, finalista surpriză de la Roland Garros?

Ultima actualizare:

    La Roland Garros 2015 am aflat cine este Lucie Safarova
La Roland Garros 2015 am aflat cine este Lucie Safarova

După un parcurs de excepţie, cu şase victorii fără set pierdut, Lucie Safarova a ajuns în finala turneului de la Roland Garros, acolo unde va da peste Serena Williams. Astfel, multă lume se întreabă în aceste zile cine este Lucie Safarova, marea surpriză a competiţiei feminine de la Paris.

Cehoaica Lucie Safarova a început turneul de la Roland Garros din postura de favorită numărul 13, reuşind să se strecoare în ultimul act cu ajutorul unei victorii uriaşe obţinute în sferturi contra Mariei Şarapova. Acesta a fost meciul care ne-a arătat cine este Lucie Safarova, o stângace care îmbină forţa loviturilor cu un deosebit simţ tactic.

Cine este Lucie Safarova: are doar şase titluri în carieră

În vârstă de 28 de ani, Lucie Safarova se află la cel mai reuşit sezon din carieră. Până în 2015, singurele sale victorii au venit în turnee mici, precum cele de la Estoril (2005), Forest Hills (2005, 2008), Brisbane (2006) şi Quebec (2013). În acest an, lumea tenisului a aflat însă cine este Lucie Safarova, cehoaica impunându-se în turneul de categorie Premier de la Doha, câştigat şi de Simona Halep, în 2014.

Cine este Lucie Safarova: poate urca pe locul şase mondial

Cu finala de la Roland Garros, Lucie Safarova va face un salt spectaculos în clasamentul mondial. Plecată la drum de pe locul 13 în lume, sportiva din Cehia este în acest moment pe poziţia a şaptea într-o ierarhie virtuală care va fi anunţată săptămâna viitoare. Mai mult, dacă va reuşi să ia trofeul la Roland Garros, Lucie Safarova va deveni a şasea jucătoare a lumii, după Serena Williams, Petra Kvitova, Simona Halep, Maria Şarapova şi Caroline Wozniacki. De luni, nimeni nu se va mai întreba cine este Lucie Safarova.

Cine este Lucie Safarova: joacă finala şi la dublu!

La finalul acestei săptămâni, publicul de la Roland Garros va afla cine este Lucie Safarova. Aceasta pentru că tenismena din Cehia va juca două finale. Pe lângă performanţa de la simplu, Lucie Safarova a reuşit să prindă finala şi în proba de dublu, acolo unde face pereche cu americanca Mattek-Sands. În ultimul act, cele două se vor duela cu dublul Casey Dellacqua – Yaroslava Şvedova.

Românii vor afla la anul cine este Lucie Safarova

Răspunsul la întrebarea “cine este Lucie Safarova” îl vom primi şi noi la începutul anului viitor. Atunci, Lucie Safarova va veni în România cu echipa Cehiei pentru meciul din prima Grupă Mondială a Cupei Federaţiei. Cu Safarova în teren, Cehia a câştigat anul trecut trofeul, iar în acest an joacă din nou finala.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net