cele mai tari coşuri la baschet

Ultima actualizare:

    Cele mai tari coşuri la baschet Foto: AP
Cele mai tari coşuri la baschet Foto: AP

Baschetul este unul dintre sporturile cele mai apreciate de pe mapamond, iar în unele ţări e chiar pe primul loc. Chiar dacă şi în Europa, acest sport prinde din ce în ce mai mult la public, totuşi, cele mai tari coşuri la baschet din lume se dau în NBA, campionatul nor-american care are la start 30 de echipe din SUA şi Canada.

Particularizând şi mai mult şi restrângând aria de căutare observăm, fără să fim în vreun fel rasişti, că cele mai tari coşuri la baschet sunt înscrise de jucătorii de culoare. Negrii au nişte calităţi fizice fantastice, pe care le completează perfect cu ştiinţa de a face spectacol. În aceste condiţii, NBA-ul a văzut multe lovituri demenţiale în cei aproape 70 de ani de istorie.

Pe internet pot fi găsite o sumedenie de lovituri câştigătoare impresionante, dar cu adevărat cele mai tari pot fi văzut în celebrul concurs anual de slam dunk-uri. În cadrul lui, cei mai buni atacanţi din sezonul regulat se întrec în faţa unui pblic numeros în lovituri care de care mai ciudate şi mai neobişnuite, câştigătorul fiind ales prin vot public.

Cele mai tari coşuri la baschet au fost înscrise de un necunoscut

Dintre toate opţiunile avute la îndemână, două filmuleţe care fac un top 32 dintre cele mai tari coşuri la baschet din istorie sunt cele mai relevante. În ele apar nume legendare ale baschetului mondial ca Tracy McGrady, Kobe Bryant, Vince Carter şi Michael Jordan, dar culmea, nu unul dintre aceştia e primul, ci un jucător destul de necunoscut, care n-a câştigat niciodată titlul de campion în NBA.

Acesta se numeşte Jason Richardson, are 34 de ani şi încă mai joacă pentru Philadelphia 76ers. Culmea, Richardson, care a mai evoluat în cariera sa pentru Golden State Warriors, Charlotte Bobcats, Phoenix Suns, şi Orlando Magic, se află în acest top atât pe locul 1, cât şi pe locul doi, bineînţeles, cu două lovituri diferite. Lovitura câştigătoare a fost dată în tricoul californienilor de la Golden State şi aşa cum se vede şi în filmuleţ, e ceva aproape imposibil de realizat.

Cele mai tari coşuri la baschet din prezent aparţin "Regelui" LeBron James

E o mare nedreptate totuşi ca atunci când vorbim de cele mai tari coşuri la baschet din NBA să nu-l aducem în discuţie pe omul prezentului, LeBron James. Jucătorul lui Cleveland Cavalliers are atât de multe lovituri nepământene, încât i-am făcut lui singur un Top 10, doar de dragul ochilor. Baschetbalistul, dublu campion al NBA, în 2012 şi în 2013, ambele pe când juca la Miami, te lasă cu gura căscată ori de câte ori intră pe teren şi îţi dă impresia că poate înscrie din orice zonă a terenului, indiferent de unghi sau distanţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net