Cele mai tari aruncări la coş

Ultima actualizare:

    Zach LaVine a reuşit cele mai tari aruncări la coşfoto: arhivă personală
Zach LaVine a reuşit cele mai tari aruncări la coşfoto: arhivă personală

Cele mai tari aruncări la coş se văd cu siguranţă în campionatul de baschet nord-american. Când e vorba despre o întrecere de slam-dunk, spectacolul e garantat.

Concursul în care au existat cele mai tari aruncări la coş şi-a desemnat recent câştigătorul. E Zach LaVine, un puşti de 19 ani, a împlinit 20 în martie, ce joacă la Minnesota Timberwolves.

El s-a duelat cu alte staruri din NBA, campionatul de baschet nord-american, ca Victor Oladipo (Orlando Magic), Mason Plumlee (Brooklyn Nets) şi Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks).

Cele mai tari aruncări la coş: al doilea cel mai tânăr câştigător din istorie

Zach LaVine a devenit campionul probei la 19 ani, dar înainte Kobe Bryant s-a impus la cele mai tari aruncări la coş pe când avea 18 ani. Interesant e că Zach e la primul său sezon în NBA şi deja e favoritul fanilor. Are doar 1.96 metri, faţă de mulţi colegi de-ai săi ce depăşesc doi metri înâlţime, dar are calităţii excelente.

Jucătorul de la Minnesota a uimit asistenţa cu trucurile sale: a înscris de sus după ce a trecut mingea printre picioare, sau cu spatele la coş sau a apelat la colegi să-i arunce balonul în suportul ce susţine panoul pentru ca el să “recupereze” din aer şi să puncteze.

Cele mai tari aruncări la coş: e fan Michael Jordan

Baschetbalistul a intrat în sală pe muzica din “Space Jam”, un film cu Michael Jordan, în care vedeta conducea o echipă de personaje animate în lupta cu extratereştrii. “A fost filmul care ma făcut să joc baschet”, a spus el. În plus, el a purtat în momentul în care a executat cele mai tari aruncări la coş un tricou al lui Michael Jordan inscripţionat cu numărul 23, purtat de celebrul baschetbalist. A reuşit 194 de puncte din 200 şi s-a impus clar ca noul campion al probei de slam-dunk.

Altfel, în NBA, Lebron James, vedeta celor de la Cleveland Cavaliers, a egalat un record de-al lui Michael Jordan. A reuşit peste 30 de puncte, cinci recuperări şi cinci pase decisive în 51 de meciuri din play-off. Performanţa a fost realizată în duelul cu cei de la Chicago Bulls, când a obţinut 38 de puncte, 12 recuperări şi 6 pase decisive.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Csíkszereda Dinamo (Sportpictures) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Universitatea Craiova Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Miodrag Belodedici (Sportpictures) jpg
gina gogean jpg
Cupa Greciei (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net