Cele mai spectaculoase lovituri din biliard

Ultima actualizare:

    Snookerul este o varinată spectaculoasă de biliardcaptură: youtube.com
Snookerul este o varinată spectaculoasă de biliardcaptură: youtube.com

Biliardul poate aduce multe satisfacţii, mai ales când îţi petreci serile într-un club dotat cu tot cei trebuie pentru aşa ceva. Şi românii găsesc multă plăcere în jocul pe masa de postav ei rareori ajung la măiestria de a fi incluşi într-un clasament cu cele mai spectaculoase lovituri din biliard.

Biliardul are multe forme, şi reguli deşi toate se practică pe masa de postav şi loveşti bilele cu tacul.  Primele atestări documentare ale jocului de biliard au rămas din secolul 15. Pe atunci se juca pe o masă acoperită cu hârtie şi se juca cu un băţ curbat la capete.

Astăzi cele mai practicate versiuni de biliard sunt biliardul englez, biliardul american,  biliardul francez şi snookerul care a devenit foarte popular în urma mediatizării în special de postul de televiziune Eurosport

Bliard englez

Se joacă pe o masă cu 6 găuri şi 15 de bile, una neagră, 7 roşii şi 7 galbene. Primului jucător care introduce o bilă de orice culoare I se va atribui culoare respectivă. După ce un jucător va introduce culoare atribuită, ultima bilă introdusă v fi cea neagră. Cine introduce bila neagră din greşeală, pierde.

Biliard american.

Se joacă la fel ca biliardul englez numai că bilele sunt de culoare plină sau au o dungă colorată şi sunt numerotate de la 1 la 15

Biliard francez

Foarte diferit ce celelalte jocuri de biliard. Masa nu are găuri şi se joacă doar cu trei bile. Ca sa punctezi trebuie sa loveşti ambele bile colorate la fiecare lovitură

Snooker

Se joacă pe masă cu 6 găuri cu 22 de bile, una albă, 15 roşii, şi şase bile de culori diferite: galben, verde, maro, albastru, roz şi negru. Bilele roşii valorează un pucnt iar bilele colorate au valori de la 2, cea galbenă, la 7 cea neagră. Bilele trebuie introduse alternativ, una roşi şi alta colorată. Snooker este atunci când adversarul este pus în situaţia de a nu avea o lovitură directă la bila de culparea pe care trebuie să o joace.

Cele mai spectaculoase lovituri din biliard versiunea snooker

BBC: 10 minute de activitate supranaturală

Televiziunea britanică BBC a adunat o compilaţie de lovituri extraordinare realizate pe mesele de snooker de către jucători profesionişti, si datorită incredibilei lor măestrii au numit filmuleţul "10 minute de activitate paranormală". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net