Cele mai ciudate sporturi

Ultima actualizare:

Nevoia de competitivitate şi de spectacol a omului a dat naştere, de jur împrejurul pământului la tot felul de sporturi, care mai de care mai ciudate. Cele mai ciudate sporturi îmbracă tot felul de forme, au nevoie de cele mai felurite ustensile şi implică parteneriate cu cele mai spectaculoase animale.

Chiar dacă unele din cele mai ciudate sporturi vă pot părea stranii, ele au competitori şi amatori

Cele mai ciudate sporturi pot fi dure

Curse de vaci 

Au loc în fiecare duminică din luna februarie pe muntele Compass din sudul Australiei. Vacile sunt călărite de jokei care se menţin foate greu călare şi numai cu ajutorul unui asistent care-l susţine pe poziţie. 

Capturarea steagului 

Sport tradiţional în cadrul Academiei Militare a Japoniei, în care 150 de cadeţi se luptă pentru steaguri. 75 atacă şi 75 trebuie să apere şi să menţină vertical un stâlp, prin orice mijloace. Tactica presupune şuturi, pumni şi tot felul de şiretlicuri, totul în încercarea de a apleca stâlpul.

Competiţii de băut bere

Băutul berii face parte din viaţa oricărui student. Astfel sportivii se confruntă mereu, fie individual, fie în echipe. Fie că bei din pahare normale şi competiţia constă în numărul de recipiente consumate, fie că foloseşti vase cât mai mari. Regulie sunt universale şi cât de câ simple. Nu ai voie să verşi berea, nu ai voie să vomiţi şi paharul trebuie să rămână absolut gol. 

Cele mai cidate sporturi care au loc de Paşte

Rostogolitul oului

Un joc tradiţional de Paşte care se joacă chiar şi la Casa Albă (reşedinţa preşedintelui american). În Anglia, principalul loc unde se practică este Parcul Avenham din Preston, unde copii rostogolesc ouă fierte şi decorate. Câştigător este cel care rostogoleşte oul pe o distaţă cât mai mare, fără să se spargă. 

Aruncarea cu galoşul

Are loc cu ocazia Paştelui în micuţa lcoalitatea Roebuck Inn Lancashire. Atleţii balansează cu amândouă mâinile un galoş, între picioare, şi când amplitudinea perfectă este atinsă, galoşul este eliberat şi aruncat peste cap. Cel care aruncă la cea mai mare distanţă, este declarat câştigător. Este considerat unul din cele mai ciudate sporturi noi întrucât a devenit tradiţional prin 1960. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net