Cei mai buni sportivi români, premiați la Gala Trofeelor Alexandrion

Ultima actualizare:

    Laureații galei
Laureații galei

Cea de-a patra ediție a Galei Trofeelor Alexandrion și-a desemnat câștigătorii. În prezența a aproape 300 de invitați, au fost premiați cei mai buni sportivi români ai anului trecut.

Ceremonia de premiere a avut loc la hotelul Radison Blu. Distincțiile și recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului sunt dedicate sportivilor care au obținut performanțe deosebite în 2018 și reprezintă singurul demers de acest fel organizat și susținut în totalitate de o entitate privată.

Trofeele Alexandrion sunt menite să răsplăteasca rezultatele excelente în sport, dar și să ajute sportivii să atragă atenția asupra nevoilor uriașe din acest domeniu, care necesită o implicare constanță și mai activă a statului, dar și a mediului privat.

Câștigătorii celei de-a patra gală a Trofeelor Alexandrion sunt:

1. Simona Halep (tenis: numărul 1 mondial, a câștigat Roland Garros). Simona Halep este cu echipa de Fed Cup a României în Cehia, iar premiul a fost oferit de Vasile Stângă.2. Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc  (canotaj: campioane mondiale dublu vâsle). Premiul a fost oferit de Stelios Savva, CEO Alexandrion Group.3. Ana Maria Popescu (scrimă: vicecampioană mondială). Premiul a fost oferit de Nawaf Salameh, președinte Alexandrion Group.4. Nicolae Onică (haltere: bronz CM, campion european). Premiul a fost oferit de Marius Urzică.5. Loredana Toma (haltere: vicecampioană mondială, campioană europeană). Premiul a fost oferit de Alina Dumitru.6. Mirel Rădoi (calificare România U21). Premiul a fost oferit de Valentin Popescu, CEO Alexandrion Sport Management.7. Ianis Hagi (Viitorul – cel mai bun tânăr fotbalist român din Liga I). Premiul a fost oferit de Gabi Balint.8. Robert Glință (natație – medalie argint Campionatul European). Premiul a fost oferit de Loredana Dinu.9. Ovidiu Ionescu (tenis de masă-medalie argint Campionatul European). Premiul a fost oferit de Narcisa Lecușanu.10. Mihai Mihuț (lupte-medalie de aur Campionatul European). Premiul a fost oferit de ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.

Pentru a doua oară în istoria Trofeelor Alexandrion, în 2019, Fundația Alexandrion a oferit și premii dedicate tinerelor speranțe ale sportului românesc. Secțiunea Speranțe a fost prezentata de premianta de anul trecut, Elena Chiriac, multipla campioană națională la taekwondo WTF.

Trofeele Alexandrion Speranța au fost acordate următorilor:

1.      Claudiu Bortuneanu (cel mai bun tânăr fotbalist român din Liga 2). Premiul a fost oferit de Florin Prunea.

2.      Muscalu Nicoleta Angelica și Pavel Antonia Mihaela (sărituri în apă-medalia de bronz la platformă-sincron, în cadrul Campionatelor Mondiale). Premiul a fost oferit de Elisabeta Lipă.

3.      Arian Notrețu (sportiv paralimpic – natație). Premiul a fost oferit de Nawaf Salameh, președinte Fundația Alexandrion.

Premii speciale au câștigat:

Marius Iovi (Invictus) – militar ranit în Irak.

Mircea Lucescu (Trofeu de ecelență în sport pentru întreaga carieră). Premiul a fost oferit de Nawaf Salameh (președinte Alexandrion Group).

Trofeele Alexandrion sunt acordate anual de către Fundația Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacții sportive din România, dar și a unor instituții publice abilitate. În alegerea câștigătorilor se ține cont de reușitele naționale și internaționale ale sportivilor. Implicarea Fundației Alexandrion în susținerea sportului nu se limitează numai la astfel de distincții. Boxul, golful, poloul sau ciclismul sunt de asemenea printre sporturile pe care Fundația Alexandrion le sprijină. Nici echipele de fotbal, handbal sau rugby nu au fost uitate și beneficiază de suportul Fundației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net