Cea mai mare surpriză din sport: Slovenia, campioană europeană la baschet!

Ultima actualizare:

    Slovenia e campioană europeană la baschetFOTO: EPA
Slovenia e campioană europeană la baschetFOTO: EPA

Slovenia, o țară cu tot atât de mulți locuitori ca Bucureștiul, a produs cea mai mare surpriză din istoria sportului modern: a cucerit titlul european la baschet masculin.

Naţionala de baschet masculin a Sloveniei a câştigat, în premieră, duminică, la Istanbul, titlul european, după ce a învins în finala competiţiei reprezentativa Serbiei, cu scorul de 93-85 (56-47).

Principalii marcatori ai finalei au fost Dragic 35 puncte, Prepelici 21, pentru Slovenia, respectiv Bogdanovici 22 şi Macvan 18 puncte, pentru Serbia.

Slovenia a câştigat pentru prima dată în istoria sa titlul european, în timp ce Serbia şi-a trecut în cont a doua medalie de argint, după cea din 2009. Slovenia a încehiat Eurobasket2017 neînvinsă, iar o altă premieră este că finala de la Istanbul a fost prima din istoria competiţiei între două naţiuni ex-iugoslave.

În finala mică s-a impus Spania în faţa Rusiei, cu scorul de 93-85 (45-28), meciul fiind şi ultimul pentru căpitanul ibericilor, Juan Carlos Navarro. Spania câştigase titlul european în 2015.

Baschetbalistul sloven Goran Dragic a fost desemnat MVP-ul Eurobasket2017, competiţie câştigată, în premieră, chiar de naţionala ţării sale. Pentru Dragic a fost ultimul meci la reprezentativa Sloveniei.

Înaintea ceremoniei de decernare a medaliilor de aur şi argint la Eurobasket, la Istanbul, distincţii câştigate de Slovenia, respectiv Serbia, s-au oferit premiile speciale. Goran Dragici (Slovenia şi Miami Heat) a fost desemnat MVP al turneului final, el făcând parte şi din ”The Best 5”, alături de Alexey Shved (Rusia), Luka Doncic (Slovenia), Bogdan Bogdanovici (Serbia) şi Pau Gasol (Spania).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net