Ce păcat! Monica Niculescu a ratat victoria carierei

Ultima actualizare:

    Monica Niculescu
Monica Niculescu

Monica Niculescu a trecut azi pe lângă cel mai important succes al carierei. În finala turneului de la Nottingham, românca a cedat contra croatei Ana Konjuh deşi părea că are meciul sub control după ce a câştigat primul set.

Monica Niculescu a avut un parcurs formidabil pe iarba de la Nottingham, reuşind în semifinale o victorie uriaşă contra polonezei Agnieszka Radwanska, o jucătoare care în trecut s-a aflat şi pe locul doi în lume. Ultimul act trebuia să se joace duminică, dar partida a fost amânată din cauza ploii care a perturbat la finalul săptămânii trecute competiţia de la Nottingham.

Monica Niculescu a câştigat primul set

În finala de astăzi cu tânăra croată Ana Konjuh (17 ani), Monica Niculescu pornea ca mare favorită, în special datorită experienţei superioare. Tenismena noastră a confirmat doar parţial aşteptările, câştigând fără probleme primul set al întâlnirii, cu un 6-1 fără replică.

Din păcate, Monica Niculescu s-a stins neaşteptat în următoarele două seturi, dominate de Ana Konjuh. Croata a întors soarta meciului cu un 6-4, 6-2 care i-a adus astfel primul trofeu în circuitul WTA.

Monica Niculescu revine în Top 50 mondial

În schimb, Monica Niculescu a rămas cu frustrarea de a fi trecut pe lângă cea mai importantă victorie a carierei. În 2013 şi 2014, românca a câştigat turneele de la Florianopolis (Brazilia) şi Guangzhou (China), dar competiţia încheiată astăzi la Nottingham e puţin mai bine cotată, în primul rând din punct de vedere al premiilor în bani.

Pentru performanţa sa, Monica Niculescu s-a ales cu un cec de 21.400 de dolari. De asemenea, în urma finalei de la Nottingham, românca va face un salt spectaculos în ierarhia mondială, de poziţia 61 până pe 49.

Va juca Monica Niculescu şi la Birmingham?

În mod normal, Monica Niculescu nu va avea pauză, fiind înscrisă şi pe tabloul de concurs al turneului de la Birmingham, care a debutat deja. Totuşi, este posibil ca jucătoarea noastră să-şi anuleze participarea din cauza oboselii acumulate la Nottingham. În primul tur la Birmingham, Monica Niculescu ar urma să joace împotriva cehoaicei Barbora Strycova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net