Ce «dulce» e Simona!

Ultima actualizare:

    Simona şi Serena s-au pozat cu trofeele primite la CincinnatiFoto: AP
Simona şi Serena s-au pozat cu trofeele primite la CincinnatiFoto: AP

La capătul a două săptămâni fantastice, Simona Halep şi-a recuperat forma care a adus-o în topul mondial. Mult mai important, după ultimul act de la Cincinnati, românca a fost complimentată de două legende ale tenisului.

Oarecum previzibilă, înfrângerea suferită de tenismena noastră duminică seara contra liderului mondial Serena Williams (3-6, 6-7) n-a şifonat deloc imaginea Simonei Halep. Din contră, constănţeanca a ieşit mai puternică din această dispută, din toate punctele de vedere. În primul rând, Halep a demonstrat că se poate ţine scai de „tăvălugul” Williams, ultimele două întâlniri directe cu americanca fiind foarte echilibrate. Apoi, românca a avut parte la finalul meciului de aprecieri în plan personal pe care poate să le pună oricând în ramă.

Prima care a simţit nevoia să laude calitatea umană a Simonei Halep a fost chiar marea sa rivală, Serena Williams. În tradiţionalul discurs de la festivitatea de premiere, americanca nu şi-a menajat deloc cuvintele frumoase.

„Îţi mulţumesc, Simona, pentru că ai jucat un tenis atât de bun! Mereu eşti o adversară incredibilă şi o sportivă completă. Sunt onorată să joc împotriva ta. Meciurile dintre noi au fost mereu superbe”, a spus Serena, probabil cea mai valoroasă jucătoare din istoria tenisului. Williams a început s-o aibă la inimă pe Halep la ediţia de anul trecut a Turneului Campioanelor. Atunci, românca a ţinut-o pe Serena Williams în competiţie preferând să joace „pe bune” un meci fără miză din faza grupelor.

Se putea mai mult de atât? Ei bine, da, pentru că Simona Halep a fost „periată” şi de Roger Federer, câştigătorul turneului masculin de la Cincinnati.


    Roger Federer a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui HalepFoto: AFP
Roger Federer a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui HalepFoto: AFP

Elveţianul, o legendă vie a sportului alb, a răspuns la conferinţa de presă unei întrebări legate de Halep şi de faptul că românca e o admiratoare declarată a jocului său.

„E drăguţ că a spus asta. Am cunoscut-o la un eveniment anul trecut, la New York. Este o fată foarte drăguţă şi foarte dulce. Sunt bucuros că trece printr-o perioadă atât de bună. E o advărată luptătoare, se apără şi atacă bine. Şi mie îmi face plăcere să o urmăresc atunci când am ocazia”, a declarat marele Federer.

«Nu sunt supărată că am pierdut»


    Foto: AP
Foto: AP

La capătul întâlnirii cu Serena Williams, Simona Halep şi-a expus gândurile. „A fost un turneu bun. Nu pot să fiu supărată, dar bineînţeles că sunt puţin tristă că am pierdut. Pot să zic că am fost mai aproape de ea decât la Miami. Am stat game la game cu ea, dar nu am reuşit să-i iau setul doi. Plec de la acest turneu cu multe lucruri pozitive pentru că mi-am regăsit forma şi felul de a lupta pe teren”, a declarat tenismena noastră, care se pregăteşte acum de ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open, acolo unde îşi va putea lua revanşa în faţa Serenei Williams.

A renunţat să joace la New Haven

Roger Federer a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Halep
Roger Federer a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Halep

Simona Halep se înscrisese şi la turneul din această săptămână de la New Haven, dar a fost nevoită să-şi anunţe abandonul ca urmare a celor două finale jucate la Toronto şi Cincinnati. „Îmi pare rău pentru că iubesc acest turneu, pe care l-am câştigat în 2013. Am avut două săptămâni grele şi simt dureri la piciorul stâng. Din această cauză, nu pot forţa cu atât de puţin timp rămas până la US Open”, a spus Halep, care începând de ieri a revenit pe poziţia a doua în clasamentul mondial, în spatele Serenei Williams. În turneul de la New Haven concurează însă Irina Camelia Begu (locul 28 WTA), calificată deja în turul secund.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net