Campioanele noastre s-au întors acasă. Imagini de la sosire

Ultima actualizare:

    Naţionala României a adus acasă bronzul mondialFoto AFP
Naţionala României a adus acasă bronzul mondialFoto AFP

Echipa feminină de handbal a României s-a întors luni noapte acasă, aducând acasă medaliile de bronz câştigate la campionatul mondial desfăşurat în Danemarca.

Româncele, medaliate cu bronz la turneul mondial din Danemarca s-au întors în ţară cu medaliile de bronz, fiind aşteptate pe aeroportul Henry Coandă de ministrul Elisabeta Lipă, de oficialităţi, familie, dar şi o mulţime de oameni simpli care au vrut să le aplaude pentru performanţa extraordinară şi pentru serile frumoase pe care aceste fete ni le-au dăruit săptămâna trecută. 

Fetele au fost aşteptate cu flori
Fetele au fost aşteptate cu flori

Cristina Neagu- MVP-ul turneului

Handbalista Cristina Neagu a fost declarată cel mai bun inter stânga și cea mai valoroasă jucătoare - MVP - a CM din Danemarca și golgheter al competiției, cu 63 de goluri, iar Valentina Elisei Ardean cea mai bună extremă stânga, în All Star Team a competiției, la care echipa României a cucerit medalia de bronz. Potrivit federației internaționale (IHF), All Star Team este formată din următoarele jucătoare: Tess Wester (portar, Olanda), Valentina Elisei Ardean (extremă stânga), Cristina Neagu (inter stânga), Stine Oftedal (centru, Norvegia), Nora Mork (inter dreapta, Norvegia), Jovanka Radicevici (extremă dreapta, Muntenegru), Heidi Loke (pivot, Norvegia).

Am învins la scor Polonia

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.

Marcatoarele echipei României au fost Neagu 10 goluri, Manea 4, Ardean-Elisei 3, Geiger 3, Vizitiu 3, Buceschi 2, Nechita 2, Szucs 1, Tănăsie 1, Marin 1, Perianu 1, iar pentru Polonia s-a remarcat Achruk, cu 6 reușite.

Turneul preolimpic cu Danemarca, Uruguay, Muntenegru

Președintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a declarat pentru MEDIAFAX că naționala feminină a României, medaliată cu bronz la CM, va juca pentru calificarea la JO de la Rio în turneul preolimpic 2, cu Danemarca, Muntenegru și Uruguay, adăugând că așteaptă confirmarea IHF pentru organizarea în România. "Este o grupă foarte grea, pe care o vom trata cu toată seriozitatea. Mai mult ca sigur vom organiza acest turneu. Așteptăm ca iubitorii handbalui să ne fie alături, nu doar pentru că iubesc handbalul, ci și pentru că e drumul spre Olimpiadă. Iar acolo, dacă ajungem, vom lupta pentru o medalie, de ce nu? Nu există un termen limită în care federația internațională să ne anunțe dacă vom găzdui acest turneu preolimpic din care facem parte, dar cel mai probabil săptămâna viitoare vom afla. Avem dreptul prin regulament", a declarat Alexandru Dedu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net