Cade Neagu, cade şi România

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu e cea mai bună handbalistă a RomânieiFoto: Mediafax
Cristina Neagu e cea mai bună handbalistă a RomânieiFoto: Mediafax

Dacă jocul Cristinei Neagu nu merge, naţionala feminină de handbal intră în colaps. Aceasta e concluzia după primul test important de la Mondialul din Danemarca, partida pierdută marţi împotriva Spaniei.

Prima înfrângere a României la Mondiale, 18-26 cu Spania, a scos în evidenţă carenţe de joc îngrijorătoare. Deşi fetele noastre au avut un început de meci excepţional, finalul primei reprize şi partea secundă au fost de coşmar. Aşa s-a ajuns ca de la scorul de 12-9 pentru noi să se facă 15-12 pentru ele, iar de-aici totul s-a rupt. Cheia confruntării cu ibericele a stat la Cristina Neagu, cea mai valoroasă jucătoare a României. Astfel, lidera tricolorelor a zburdat pe teren la început, înscriind goluri spectaculoase şi trăgând echipa după ea. Din păcate, adversarele s-au prins destul de repede de tactica româncelor şi au organizat o „plasă” de apărare în jurul Cristinei Neagu. Anihilarea interului stânga a produs debusolare în tabăra noastră. Astfel, lipsite de aportul lui Neagu, celelalte jucătoare s-au întrecut în ratări şi în erori de mânuire a mingii. Statisticile meciului vorbesc de la sine: în repriza a doua, România a marcat numai 6 goluri, iar între minutele 24-38 n-a punctat deloc pe tabelă. Inadmisibil pentru o formaţie al cărei obiectiv e calificarea în sferturile Campionatului Mondial.

Joi înfruntăm «coşmarul» nordic

În al patrulea meci din Grupa D, România va juca în joi seară (21.30, DolceSport) împotriva campioanei olimpice Norvegia. Bilanţul „directelor” din ultimii ani e complet defavorabil nouă, tricolorele dezvoltând un adevărat complex de inferioritate în disputele cu handbalistele nordice. Indiferent de rezultatele de azi (cu Norvegia) şi de mâine (cu Rusia), România are asigurată prezenţa în optimile de finală.

Tadici l-a «ciuruit» pe Ryde

Gheorghe Tadici, fostul selecţioner al României, l-a atacat în termeni duri pe cel care se ocupă în prezent de pregătirea naţionalei, suedezul Tomas Ryde. „A stricat tot. Să plece puţin acasă, la el în Suedia. Mai mult le încurcă pe fete. Cu mine antrenor, Spania nu ne-a bătut niciodată în opt meciuri”, a declarat Tadici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net