Bute n-a câştigat centura nici ajutat

Ultima actualizare:

    Bute a fost dominat de adversar  la WashingtonFOTO: Guliver/ GettyImages
Bute a fost dominat de adversar la WashingtonFOTO: Guliver/ GettyImages

Lucian Bute a boxat în dimineaţa de Paşte la Washington pentru titlul la categoria super-mijlocie, în faţa suedezului Badou Jack. Un arbitru l-a dat câştigător pe nordic, ceilalţi doi au văzut egalitate şi, conform regulamentului, centura a rămas la Jack.

Lupta a stârnit însă o controversă foarte mare, lumea boxului mondial fiind de-a dreptul consternată de decizia celor doi arbitri care au dictat egalitate între Bute şi Badou. Statistica computerizată a arătat la finalul meciului că Jack a trimis 100 de lovituri, care şi-au atins ţinta, mai multe decât Lucian, şi că primul ar fi trebuit dat câştigător detaşat. Astfel, WBC, forul suprem care deţine şi oferă această centură, îi va ancheta pe cei doi oficiali care au punctat suspect de greşit în favoarea românului. „Întrebaţi-l pe Bute care era decizia normală, ştie şi el! Începusem puţin să obosesc, dar loviturile lui nu m-au rănit. Una singură m-a făcut să-i simt forţa. Nu e vina lui Bute, ci a judecătorilor, dar astfel de lucruri murdare se mai întâmplă”, a declarat Badou. În total, Lucian Bute a trimis 857 de pumni spre adversar, dar doar 21% şi-au atins ţinta, în timp ce Jack a avut 703 pumni trimişi, 40% fiind eficienţa lor. Suedezul a avut 278 de lovituri câştigătoare, în timp ce Bute a avut doar 179, ceea ce înseamnă că Lucian a câştigat 3, cel mult 4 runde din 12. „Egalul a fost echitabil pentru că lupta a fost echilibrată”, s-a rezumat Bute să spună.

Vrea să se bată pentru altă centură

Lucian Bute a ajuns la 36 de ani şi n-a mai câştigat un meci cu centura pe masă din 2012, când l-a bătut pe rusul Denis Grachev, la Montreal. Totuşi, gălăţeanul nu vrea să se lase. Vrea să atace una dintre celelalte două centuri la categoria supermijlocie, WBA - deţinută de neamţul Felix Sturm, sau WBO - câştigată recent de mexicanul Gilberto Ramirez. Ajutorul primit de român cu Badou şi organizarea unei lupte cu Sturm sau Ramirez sunt puse pe seama managerului său, Al Haymon, cel mai influent om al momentului în boxul mondial.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net