Bronz de consolare

Ultima actualizare:

    Oana Manea a fost  una dintre cele  mai bune jucătoare  ale CSM-ului
Oana Manea a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale CSM-ului

“Tigroaicele” de la CSM au spălat parţial imaginea jalnică din semifinala pierdută cu Vardar Skopje, impunându-se clar (26-20) în finala mică disputată contra echipei Cristinei Neagu, Buducnost.

Indiferent de turneu sau de sportul în cauză, o finală mică nu va avea niciodată intensitatea fizică şi psihică a unei finale mari. S-a văzut acest lucru şi ieri, când fetele de la CSM Bucureşti au jucat un meci “demonstrativ” contra muntenegrencelor de la Buducnost. Eliberate de presiunea apărării trofeului Ligii Campionilor, “tigroaicele” au afişat o altă stare de spirit faţă de întâlnirea de coşmar cu Vardar, încheiată cu o seară înainte. Astfel, mult mai zâmbitoare şi mai încrezătoare în forţele proprii, jucătoarele CSM-ului au zburdat în debutul partidei cu Buducnost, ducându-se la un moment dat la un avantaj de cinci goluri (9-4). Lipsa unei mize evidente creează  spectacol, dar şi greşeli copilăreşti şi evoluţii contradictorii. Aşa se face că Buducnost a beneficiat pe finalul primei reprize de lejeritatea campioanei României, iar la vestiare s-a intrat cu un avantaj minim (13-12) pentru CSM. La muntenegrence, Cristina Neagu a început meciul printre titulare, a dat trei goluri, dar apoi s-a retras pe banca de rezerve, preferând să nu forţeze inutil, într-o confruntare, contra echipei la care va evolua din sezonul viitor. Fără cea mai bună jucătoare a lumii, Buducnost a fost în cele din urmă o pradă uşoară pentru CSM, campioana României câştigând detaşat finala mică din Final 4-ul Ligii Campionilor, scor 26-20. E o medalie de bronz de la care va începe în toamnă tentativa de recuperare a supremaţiei europene. Finala mare, Györ – Vardar, s-a disputant după închiderea ediţiei.

Ghinion sau sabotaj?


    Gullden a avut  probleme medicale  înaintea jocului
Gullden a avut probleme medicale înaintea jocului

Handbalistele de la CSM București, câștigătoarele Ligii Campionilor în 2016, au ratat finala, după ce sâmbătă au pierdut 38-33, în fața celor de la Vardar. Jocul prost al ”tigroaicelor” poate avea o explicație medicală, după ce mai multe jucătoare au avut probleme mari de stomac.

Grubisici, Gullden, Ayglon și Simone Bohme nu s-au simțit deloc bine cu o zi înainte de meciul din semifinalele Ligii, cu Vardar. Ajunse la Budapesta de joi, bucureștencele s-au cazat la un hotel de cinci stele, unde au și mâncat. Întâmplător sau nu, imediat după micul dejun de vineri, câteva dintre jucătoare au acuzat dureri puternice de stomac. ”Nu ştiu ce a fost pus prin apă sau mâncare azi, dar fetele au acuzat nişte stări ciudate după micul dejun. Nu vreau să acuz pe nimeni însă. Vă daţi seama că după o zi în care au tot vărsat, nu sunt în formă maximă. Am avut o dimineaţă tensionată”, a mărturisit directorul general CSM Bucureşti, Bogdan Vasiliu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net