Atleta Luminiţa Achim a obţinut o victorie uriaşă în Franţa

Ultima actualizare:

    Luminiţa Achim, prima din dreapta
Luminiţa Achim, prima din dreapta

Luminița Achim (21 de ani), legimitată la CSU Craiova, a câștigat, recent, Prom Classic Nice, cea mai mare cursă de 10 kilometri din Franța, la categoria Speranțe, cu un timp de 35’52”, obținând simultan locul 8 în clasamentul general feminin. Prom Classic Nice este cea mai mare cursă de 10 kilometri din Franța.

“Traseul nu a fost greu, am alergat pe malul Mării Mediterane. Am obținut locul 8 la general Feminin și locul 1 la categoria Speranțe, cu un timp de 35’52”. Știam că e o competiție puternică, cu cei mai renumiți alergători din Franța și tocmai de aceea îmi propusesem să alerg un timp bun pentru perioada asta. Și am reușit! Pentru mine, cel mai semnificativ concurs din carieră a fost participarea la Campionatul Mondial de semi-maraton la categoria Seniori, unde am reușit cel mai bun timp alergat pe distanța de 21,097 km. Sportul românesc parcurge o perioadă nu foarte bună. Sunt foarte puține baze sportive, foarte puține investiții în sport și din ce în ce mai puțini copii care se îndreaptă spre sport. După părerea mea, încurajarea tinerilor pentru a practica sport vine din partea societății, care trebuie să pună mai mult accent pe acesta”.

Luminiţa Achim, la cursa din Franţa
Luminiţa Achim, la cursa din Franţa

Luminița, angajată la Decathlon Craiova, a început să practice atletism în urmă cu 7 ani, când a ales să urmeze un liceu cu program sportiv. În mai puțin de 2 ani a obținut primul titlu de campioană națională de juniori în proba de 5.000 m. În anii următori sportiva a avut o evoluție foarte bună, cu participări la Campionatele Europene și Mondiale, atât de cros, cât și de pistă și semi-maraton. Cea mai bună clasare a ei într-un concurs internațional a fost locul 12 la Campionatul Mondial de Cros Juniori, precum și locul 4 cu echipa României la Campionatul European de Cros.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net