Arrivederci, Roma! Bonjour, Paris!

Ultima actualizare:

    Simona Halep  a pierdut în meciul  cu Suarez Navarro  primele seturi în  întreg turneul  de la Roma
Simona Halep a pierdut în meciul cu Suarez Navarro primele seturi în întreg turneul de la Roma

Cu o săptămână înainte de startul turneului de Mare Şlem de la Paris, Simona Halep şi-a făcut încălzirea la Roma cu un meci-maraton contra ibericei Suarez-Navarro. Chiar dacă a părăsit terenul învinsă (6-2, 3-6, 5-7), tenismena noastră priveşte încrezătoare spre Roland Garros.

După cum a arătat prima jumătate de oră a întâlnirii de ieri cu Carla Suarez-Navarro, se părea că Halep va defila din nou, aşa cum o făcuse în precedentele partide de la Foro Italico. Susţinută din tribune de ambii părinţi, constănţeanca şi-a adjudecat primul set cu 6-2, iar calificarea în finală nu trebuia să fie decât o simplă formalitate. 

„Mă aştept la un meci lung”, spunea Simona înainte de meciul cu Suarez-Navarro, anticipând parcă desfăşurarea semifinalei de ieri. Într-adevăr, jucătoarea din Spania şi-a arătat colţii începând cu setul al doilea, profitând şi de o scădere de ritm şi de precizie din partea lui Halep. 

Constănţeanca a făcut 60 de greşeli neforţate 

Cu un 6-3 în manşa secundă, Suarez-Navarro a împins semifinala în set decisiv, acolo unde orice se putea întâmpla. A urmat o sarabandă de ghemuri câştigate pe serviciul adversarei, cu Suarez-Navarro aflându-se mai mereu la conducere. 

Totuşi, Simona Halep a reuşit să-şi facă serviciul pentru 5-4, iar în ghemul următor s-a apropiat la doar două puncte de victorie. din păcate oentru noi, n-a fost să fie, pentru că arţăgoasa iberică s-a agăţat de fiecare minge, a întors încă o dată scorul şi s-a impus cu 7-5. 

Au fost două ore şi jumătate de tenis intens, aplaudat la scenă deschisă de spectatorii de la Roma. La fel ca în confruntarea cu daneza caroline Wozniacki, de la Stuttgart (tot în semifinale), tenismana din România a lăsat senzaţia că este la conducerea ostilităţilor, dar în cele din urmă a pierdut meciul, plătind tribut numeroaselor greşeli neforţate (contra lui Suarez-Navarro au fost 60!). În acest sezon pe zgură, a doua jucătoare a lumii a demonstrat totuşi că are capacitatea de a forţa la Openul Franţei, de la Roland Garros, câştigarea primului său turneu de Mare Şlem. Momentul adevărului se apropie, competiţia de la Paris urmând să debuteze peste exact o săptămână.

Şi-a pus în pericol locul 2

Şarapova vizează  titlul la Roland  Garros
Şarapova vizează titlul la Roland Garros

În vederea turneului de la Roland Garros, Simona avea nevoie la Roma de o performanţă mai bună decât a Mariei Şarapova. Miza era clasarea pe locul doi în lume şi implicit ocuparea poziţiei de cap de serie numărul 2 la Paris, după Serena Williams. Maria Şarapova a jucat însă aseară, după închiderea ediţiei, semifinala sa cu compatrioata Daria Gavrilova, fiind obligată să câştige pentru a trece de Halep în clasamentul mondial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net