Andreea Mitu, Roland Garros s-a terminat în optimi

Ultima actualizare:

    Andreea Mitu, la Roland Garrosfoto: Twitter/WTA
Andreea Mitu, la Roland Garrosfoto: Twitter/WTA

Andreea Mitu a ratat calificarea în sferturile de finală ale Roland Garros, fiind învinsă de Alison van Uytvanck.

Andreea Mitu a reuşit totuşi cea mai bună performanţă a carierei. Ea s-a aflat la a doua prezenţă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după cea de anul trecut, de la Wimbledon. Atunci a fost eliminată în primul tur, unde ajunsese din calificări.

Românca, locul 100 WTA, a fost învinsă de sportiva belgiană Alison Van Uytvanck, numărul 88 mondial, cu scorul de 6-1, 6-3, într-o oră şi şapte minute. Interesant e că ele se mai întâlniseră de două ori. În 2012, la Ankara, Andreea a învins cu scorul de 7-5, 4-6, 6-3, iar în 2013, la Olomouc, adversara s-a impus cu scorul de 6-2, 7-5. Pentru participarea în optimile de finală, Andreea Mitu a obţinut 145.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

Andreea Mitu : Adversarei îi venea să plângă

Alison Van Uytvanck a fost extrem de emoţionată după ce a eliminat-o pe Andreea Mitu. “Este incredibil! Am lacrimi în ochi. Am început bine meciul. Am fost puţin nervoasă, dar cred că adversara mea era mai mult decât mine. Momentul cheie a fost pe la începutul setului doi, când am fost condusă cu 40-0 pe serviciul meu, dar am reuşit să mă impun”, a spus belgianca.

Apoi, a continuat: “Ea a început să joace mai bine spre finalul primului set şi trebuia să fiu atentă. Toată lumea ştia că este vorba de o ocazie frumoasă de a ajunge în sferturile de finală şi am profitat. Sunt foarte bucuroasă”.

Andreea Mitu: A răbufnit la conferinţă

Andreea Mitu a fost supărată din cauza eşecului. La dialogul cu presa, ea şi-a dat frâu trăirilor. “Am zis că nu mai plâng, că am făcut-o în vestiar, dar sunt tristă. Dacă jucam mai bine, poate eram mai bucuroasă. Nu am pierdut eu, ea a jucat incredibil. E meritul ei. O să treacă şi supărările. Nu o să uit acest turneu”, a spus ea.

Treptat şi-a revenit şi a avut puterea să dialogheze cu fanii prin intermediul paginii oficiale de twitter a turneului. Aceştia au aflat, printre altele, că: prietena sa cea mai bună din circuit e Alexandra Dulgheru, partenerul ideal pentru dublu mixt e Horia Tecău, Thailanda e ţara preferată pentru vacanţă, iar pe Federer îl adoră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net