Andreea Mitu la Roland Garros 2015: Primele declaraţii

Ultima actualizare:

    Andreea Mitu s-a calificat în optimi la Roland Garros 2015Foto: AP
Andreea Mitu s-a calificat în optimi la Roland Garros 2015Foto: AP

Andreea Mitu (25 de ani) s-a calificat în optimi la Roland Garros 2015, după ce a învins-o pe jucătoarea Francesca Schiavone. Tenismena română, care se află la cea mai importantă performanţă din carieră, a vărsat lacrimi de bucurie după terminarea meciului

Andreea Mitu a vorbit despre victoria sa împotriva lui Schiavonne de la Roland Garros 2015 şi a recunoscut că încă nu conştientizează performanţa sa. 

"E o nebunie! Este prima dată când intru direct pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam şi sunt deja în a doua săptămână de concurs! Am obţinut o victorie mare, sunt foarte fericită! Dar nu pot să explic acest rezultat, nu ştiu cum l-am atins", a spus Andreea Mitu, conform romaniatv.net.

Andreea Mitu, la al doilea turneu de Grand Slam

Andreea Mitu, locul 100 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 7-5, 6-4, pe Francesca Schiavone (Italia - locul 92 WTA) şi s-a calificat în optimile de finală la Roland Garros 2015, al doilea Grand Slam al anului.

Meciul a durat o oră şi 47 de minute.

Schiavone a câştigat în 2010 la Roland Garros.

Pentru accederea în optimi, Mitu va primi 145.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

Aceasta este cea mai bună performanţă a sportivei românce, jucătoare care se află la a doua prezenţă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după Wimbledon - 2014, când a fost eliminată în primul tur, unde ajunsese din calificări.

Andreea Mitu o va întâlni pe Van Uytvanck în optimi

Andreea Mitu, locul 100 WTA, o va întâlni pe sportiva belgiană Alison Van Uytvanck, locul 88 mondial, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

Van Uytvanck a învins-o în turul trei, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-1, într-o oră şi 15 minute, pe Kristina Mladenovici (Franţa - poziţia 54 WTA).

Andreea Mitu şi Van Uytvanck au mai fost până în prezent adversare de două ori, scorul general al confruntărilor fiind 1-1. În 2012, la Ankara, Mitu a învins-o pe sportiva belgiană, scor 7-5, 4-6, 6-3, iar în 2013, la Olomouc, Van Uytvanck s-a impus în faţa româncei, scor 6-2, 7-5.

Andreea Mitu se gândea să se retragă din tenis

Andrea Mitu reprezintă surpriza plăcută a tenisului feminin românesc în acest sezon. După debutul incredibil din Fed Cup, când a învins-o pe Bouchard, ea s-a calificat în optimi la Roland Garros 2015. Anul trecut, în luna mai, Andreea Mitu se gândea însă să se retragă din tenis. 

„Decăzusem fizic, psihic, dar şi financiar. Intrasem într-un colaps. De aceea, în luna mai, înainte de turneul de Grand Slam de la Paris, am zis că termin anul şi gata cu tenisul. Chiar nu mergea nimic”, spunea Andreea Mitu la finele anului trecut.

A venit invitaţia de a juca în calificări la Wimbledon, iar acolo Andreea Mitu a reuşit  să ajungă pe tabloul principal. De atunci, lucrurile au mers din bine în mai bine: Andreea Mitu a câştigat după două victorii, 94.000 de dolari, plus cei 145.000 de euro primiţi după calificarea în optimi. Adică mai mult decât suma pe care a câştigat-o în întreg anul 2014. Mai mult, ea va intra în premieră în Top 90 mondial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net