Ana Maria Popescu revine pe planșă: ”Simt că mai am ceva de spus în scrimă”

Ultima actualizare:

    Ana Maria Brânzăfoto: Click!
Ana Maria Brânzăfoto: Click!

Campioana olimpică la spadă Ana Maria Popescu, a declarat ă îşi va relua activitatea competiţională după opt luni de pauză şi că îşi doreşte să taie cât mai repede cifra şapte din locul ocupat în acest moment în ierarhia mondială, 71.

Ana Maria Popescu a cucerit medalia de aur cu echipa feminină de spadă a României,la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

“Astăzi vă spun că oficial mă întorc în competiţie. Aştept acest lucru de mai bine de opt luni, a trecut foarte greu timpul. Simt că încă mi-e locul în sala de scrimă, că mai am ceva de spus, atât eu cât şi domnul antrenor Dan Podeanu. Vorbim şi de proba individiuală şi pe echipe. Prima competiţie la care voi participa va fi la Tallin, etapă de cupă mondială şi aşa cum mi-a spus domnul Podeanu sunt doar un sportiv de pe locul 71 şi trebuie să uit ce am făcut până acum şi sper să tăiem acel 7 când va veni vremea. Trebuie însă să mă gândesc la fiecare pas. La echipe, fetele au demonstrat că au valoare, dar eu le aştept şi pe vechile mele colege să mai scriem o poveste frumoasă pentru scrima românească. Consider că e de datoria mea să încerc. Nu aş fi putut să-mi continui viaţa pe un parcurs normal fără să încerc. Ceva înauntrul meu îmi spunea că nu e momentul să renunţ”, a declarat Ana Maria Popescu.

Sportiva spune că o motivează locul ocupat în acest moment în clasamentul mondial, unul dintre obiectivele sale fiind participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo: “Nu este greu să văd cifra şapte înaintea cifrei unu, mă motivează. Acel şapte îmi aduce şi grupe preliminarii, ceea ce nu am mai tras de câţiva ani în etapele de cupă mondială. Eram exceptată de la aceste preliminarii. Este un nou început pentru mine şi o voi lua chiar de la zero. În sala de scrimă nu am fost niciodată prietenoasă, le-am transmis şi noilor mele colege că acolo nu e loc de «nu se poate» sau «e prea greu». Mai ales că timpul nu curge în favoarea noastră, avem puţin timp pentru a închega această echipă ca să emitem pretenţii şi la Campionatul European şi la Campionatul Mondial. Şi de ce nu să luăm în calcul că putem să ne calificăm cu echipa la Jocurile Olimpice de la Tokyo? Aşadar, fetele au fost avertizate că nu voi accepta niciun fel de derapaj. Jocurile Olimpice sunt destul de departe. Bineînţeles că mă gândesc la Tokyo, încă de la Rio de Janeiro, dar trebuie să mă gândesc la fiecare etapă până acolo. Dar Jocurile Olimpice de la Tokyo rămân un obiectiv pentru mine”.  

Ana Maria Popescu va fi reprezentată în viitor de Virgil Stănescu prin “Sports Hub”, un proiect prin care fostul baschetbalist îşi doreşte să pună în legătură lumea sportului cu cea a afacerilor.

“Este fantastic să o pot reprezenta pe Ana. Sunt ca un copil într-o cofetărie. Suntem câţiva care am avut această iniţiativă şi ne dorim să facem din sport mai mult, să fie o industrie, să fie un lucru coerent. Şi Sports Hub îşi propune să fie o comunitate de sport pe care să o punem în legătură cu partea de afaceri. Ana este unul dintre modelele noastre. Mai suntem alături de Cristina Neagu, Cătălina Ponor, Mihai Leu, Marian Drăgulescu, Gabriela Szabo. Sunt oameni care sunt mai mult decât nişte nume, sunt nişte modele şi ar trebui să fie nişte branduri de ţară. Noi credem în ei, credem că sportul poate urni lucruri, este un ambasador şi este viziunea noastră de viitor”, a declarat Virgil Stănescu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net