Ana Maria Brânză, victorii de 75.000 de lei

Ultima actualizare:

    Ana Maria Brânză a devenit prima sportivă din România dublă campioană la Jocurile EuropeneFoto: Guliver / Gettyimages
Ana Maria Brânză a devenit prima sportivă din România dublă campioană la Jocurile EuropeneFoto: Guliver / Gettyimages

Delegaţia României s-a întors ieri de la Baku, acolo unde 147 de tricolori au participat la prima ediţie a Jocurilor Europene. Cu două medalii de aur, Ana Maria Brânză a fost cel mai bun sportiv român.

Scrima şi judo sunt cele două sporturi care au făcut ca drapelul României să fluture pe cel mai înalt catarg. Iar spadasinele nu au lăsat nici o şansă adversarelor, cucerind, prin Ana Maria Brânză, la individual, şi cu echipa – condusă de aceeaşi Ana Maria Brânză, medaliile de aur. Aceste succese nu vor rămâne nerecompensate.

Conform legii, o medalie de aur la Jocurile Europene aduce cu sine un premiu de 15.000 de lei din partea MTS, dar această sumă poate şi va fi dublată. Aşa că, dintr-un „foc”, Ana Maria a încasat 60.000 de lei. În plus, ea ar mai putea primi din partea CSA Steaua, clubul la care e legitimată, măcar 15.000 de lei.

Militarii au anunţat că vor acorda o primă echivalentă cu 50% din premiul acordat de stat, dar nu s-a specificat dacă aceşti 50% se referă la premiul dublat sau nu. Pe locul secund în clasamentul banilor după aceste Jocuri se află o altă spadasină, Simona Gherman, care a obţinut bronzul la individual şi aurul cu echipa.

Echipa de spadă a cucerit aurul fără probleme
Echipa de spadă a cucerit aurul fără probleme

Deci se va alege cu 42.000 de lei de la MTS (12.000 de lei pentru bronz şi 30.000 de lei pentru aur). În plus, va mai primi din partea Stelei 10.500 de lei. Locul 3 în ierarhia premiilor e ocupat tot de un reprezentant al scrimei. Tiberiu Dolniceanu, dublu medaliat cu argint, la sabie individual şi la echipe, va primi 36.000 de lei. Andreea Chiţu, campioana categoriei 52 kg de la judo va primi 30.000 de lei, ea ocupând locul 4 în acest clasament inedit.

Valoarea premiilor MTS

Aur: 15.000 de lei

Argint: 9.000 de lei

Bronz: 6.000 de lei

Notă: sumele vor fi dublate de COSR. În probele neolimpice (gimnastică aerobică, sambo), premiile vor fi de 50%-70% din cuantum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net