Am bătut ”sperietoarea”! România s-a impus la 3 goluri în fața Sloveniei

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu a jucat puțin la debutul turneului finalFOTO: Mediafax
Cristina Neagu a jucat puțin la debutul turneului finalFOTO: Mediafax

Patru puncte după două meciuri! Acesta este bilanțul handbalistelor ”tricolore” la Mondialul din Germania. După succesul facil din primul meci cu Paraguay, ieri, fetele lui Ambros Martin s-au impus și în fața Sloveniei, 31-28, formație care a produs o primă surpriză în grupă, învingând Franța.

România merge bine la Campionatul Mondial de handbal din Germania. După două meciuri, ”tricolorele” sunt liderele grupei A, cu patru puncte. Sâmbătă, fetele lui Ambros Martin au debutat cu modesta echipă din Paraguay, pe care au învins-o la 12 goluri diferență.

Ieri a fost însă un cu totul alt meci împotriva Sloveniei, națională care a revenit la un turneul final mondial după 12 ani de absență. Motivate de succesul din prima partidă, contra Franței, adversarele ne-au luat tare și în prima prima repriză am alergat în permanență după ele și după egalare, iar la pauză s-a intrat cu 14-14. În partea secundă, experiența fetelor noastre și-a spus cuvântul, Neagu (marcatoare a 11 goluri) a făcut diferența, iar Denisa Dedu a închis poarta cu nouă parade salvatoare.

S-a terminat 31-28 pentru România, iar ”tricolorele” așteaptă duelul cu Spania, programat mâine seară, de la ora 21.30. ”Am început mai slab şi eu, şi echipa, dar e bine că până la final a ieşit bine, aşa cum ne-am propus. Acum ne vom bucura puţin, cam o jumătate de oră, după care vom merge la hotel şi vom pregăti meciul următor, cu Spania”, a declarat Eliza Buceschi, imediat după meci.

 ”Suntem o echipă cu spirit, fiecare știe rolul ei și asta contează. Am obținut un rezultat important, dar nu decisiv. Apărarea a mers foarte bine, Dedu a închis poarta, iar în atac extremele și Cristina Neagu au făcut diferența”, a spus selecționerul naționalei noastre, spaniolul Ambros Martin.

Programul în continuare al partidelor în grupa A, la Trier, este: Franţa – Paraguay, România – Spania, Slovenia – Angola (5 decembrie), România – Angola, Spania – Franţa, Paraguay – Slovenia (7 decembrie) şi Angola – Paraguay, Spania – Slovenia, Franţa – România (8 decembrie).

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net