Accident șocant în Formula 1. Vezi imaginile groazei cu mașina lui Alonso

Ultima actualizare:
Alonso a ieșit rapid din mașină
Alonso a ieșit rapid din mașină

Pilotul spaniol Fernando Alonso a văzut moartea cu ochii în această dimineață, în timpul cursei de la Melburne.

În tuurul 18, a avut loc o coliziune puternică între monopostul McLaren-Honda pilotat de spaniolul Fernando Alonso şi maşina Haas a mexicanului Esteban Gutierrez, accident soldat din fericire numai cu avarii.

Aparent, Gutierrez a frânat mai devreme inaintea unui viraj, iar Alonso a lovit cu roata dreapta-faţă maşina din faţa lui. Monopostul McLaren a ricoşat în zidul de beton din stânga pistei, apoi a fost proiectat  în partea opusă, lovind marginea din dreapta a circuitului după ce s-a rotit de două ori în aer. Maşina spaniolului a fost distrusă aproape în totalitate, însă Alonso a ieşti singur din ea, şchiopătând uşor.

Alonso a scăpat nevătămat
Alonso a scăpat nevătămat

După accident, safety car-ul a ieşit pe pistă, apoi comisarii FIA au decis întreruperea cursei. Piloţii au mers la boxe, în aşteptarea unui nou start. Lider în momentul opririi era Sebastian Vettel (Ferrari).

Alonso a declarat că nu mai ştia unde se află după ce a ieşit din monopostul său distrus, în urma coliziunii cu maşina Haas condusă de mexicanul Esteban Gutierrez.

"Nu ştii exact unde te afli. Zbori şi apoi vezi cerul, pământul, cerul, pământul şi nu mai ştii. Când m-am oprit, am văzut un mic spaţiu şi am ieşit repede ca să fiu sigur că lumea de acasă nu se îngrijorează prea mult de situaţia mea. Apoi nu am ştiut unde eram, deoarece ajunsesem departe de pistă. Mi-am spus că am călătorit mult în zbor. Totul a părut că se desfăşoară mai încet decât a arătat în realitate. Vrei să te opreşti şi nu se opreşte, merge şi merge şi merge... Este destul de înfricoşător", a spus Alonso, potrivit autosport.com.


    Alonso a scăpat nevătămatfoto:AP
Alonso a scăpat nevătămatfoto:AP

Deşi accidentul a fost violent, Alonso spune că, aparent, nu are nimic. "Pare că totul este în regulă. Sunt nişte dureri la genunchi deoarece m-a zdruncinat mult în cockpit. Dar în afară de asta, totul ar trebui să fie ok. Vă spun mâine când mă trezesc", a precizat spaniolul.

Pilotul a mai afirmat că îi pare rău că nu a terminat cursa şi că şi-a distrus maşina. "Eşti recunoscător că eşti în viaţă şi că nu s-a întâmplat nimic, nicio accidentare, nimic serios. Dar imediat te gândeşti la frustrarea că nu ai terminat cursa. Am pierdut probabil unitatea de propulsie deoarece maşina a fost distrusă complet. E trist, dar asta este", a adăugat el.

Germanul de la echipa Mercedes, Nico Rosberg, a câştigat Marele Premiu al Australiei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său, britanicul Lewis Hamilton, şi de un alt german, Sebastian Vettel de la Ferrari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Toni Kroos (EPA) jpg
Mihai Chiruta (Facebook) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net