5 secrete ale noului campion la grea, Tyson Fury

Ultima actualizare:

    Tyson Fury  e regele  „greilor”
Tyson Fury e regele „greilor”

Britanicul Tyson Fury şi-a trecut sâmbătă seara numele în cartea de aur a boxului mondial. El a devenit primul pugilist care l-a învins pe ucraineanul Vladimir Kliciko în ultimii 11 ani!

Click! vă prezintă câteva informaţii inedite despre noul campion al greilor profesionişti în versiunile WBA, IBF şi WBO.

1. Este un romantic

În ciuda înfăţişării sale, britanicul este un romantic. Imediat după meciul câştigat, Tyson Fury a şocat pe toată lumea când a luat microfonul şi i-a cântat soţiei melodia trupei Aerosmith, „I Don’t Want To Miss A Thing”. Motivul acestei dedicaţiii speciale a fost faptul că nevasta, Paris, l-a informat în chiar dimineaţa meciului că este însărcinată. Ei mai au o fiică, Venezuela, şi un fiu, Prince şi sunt împreună de la 15 ani.

2. A fost botezat după Mike Tyson

Pentru că tatăl său a fost boxer profsionist şi îl avea ca idol pe Mike Tyson, noul campion mondial al greilor a primit prenumele de Tyson. Chiar în perioada în care se năştea micul Fury, adică în 1988, americanul domina topul categoriei grea la profesionişti. Chiar dacă acum e un colos, având 2,06 m înălţime şi peste 100 de kilograme, el s-a născut prematur, cu trei luni mai devreme decât ar fi trebuit, cântărind la naştere mai puţin de un kilogram. 

3. Tatăl e închis 11 ani

Victoria de sâmbătă seara (28 noiembrie) a fost urmărită din tribune şi de tatăl lui Tyson, John. Acesta e închis pentru 11 ani deoarece i-a scos un ochi unui partener de băutură pentru o bere. Numai că, dată fiind importanţa meciului, a primit o învoire şi a putut asista la meci. 

4. Familie de boxeri

Tatăl şi fiul nu sunt singurii boxeri din familia Fury. Tyson, care are origini irlandeze, mai are un văr, Andie Lee, care este campion mondial în versiunea WBO la categoria mijlocie. De asemenea, mai are un văr, Hughie Fury, care luptă tot la categoria grea.

5. A pariat pe el însuși

Tyson Fury este unul dintre cei mai nesuferiţi, încrezuţi şi guralivi boxeri din istorie. Recunoscut pentru atitudinea nesportivă din ring, el nu a făcut nici sâmbătă rabat de la acestea. S-a plimbat cu mâinile la spate în ring, l-a şicanat verbal în permanenţă pe Kliciko şi multe altele. Mai mult, o rudă a lui a recunoscut că în preziua meciului a pariat chiar pe victoria lui 350.000 de euro. S-a ales cu 700.000 de euro, o nimica toată în comparaţie cu cele 8,7 milioane de euro primite pentru acest meci. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net