5 «gloanţe» în goana după aur

Ultima actualizare:

    Ei sunt speranţa noastră la o medalie olimpicăfotomontaj: Click!
Ei sunt speranţa noastră la o medalie olimpicăfotomontaj: Click!

Din 1952, la ultimele 16 ediţii ale JO, sportivii români au reuşit de fiecare dată să se strecoare spre aurul olimpic. E o presiune imensă care apasă la Rio asupra principalelor nostre speranţe la cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Tricolorii au plecat în Brazilia cu obiectivul de a se întoarce cu cel puţin şase medalii, indiferent de strălucirea acestora. Totuşi, marea miză a Olimpiadei rămâne cucerirea aurului, ţel la care puţini sportivi români îşi permit să viseze. La fel ca numărul cercurilor olimpice, România are cinci „gloanţe” pe care le va trage la Rio. Astfel, în afara unor surprize colosale, ne putem aştepta la aur doar de la echipele feminine de spadă şi de handbal, de la gimnastul Marian Drăgulescu, de la Andreea Chiţu la judo şi de la dublul Tecău-Mergea la tenis. Cu eşecuri pe linie în goana după aur, România ar bifa o performanţă negativă cu care ne-am întâlnit ultima dată în urmă cu 80 de ani, la Jocurile de la Berlin (1936). De-atunci, românii au strâns 88 de medalii în 16 ediţii de Olimpiadă, cele mai multe venind de la Los Angeles în 1984 (20) şi de la Sydney în 2000 (11).

Echipa feminină de handbal

În decembrie anul trecut, Cristina Neagu şi colegele sale au luat bronzul mondial şi au dovedit că merită din plin titlul de cea mai valoroasă echipă a planetei, chiar în dauna superhandbalistelor din Norvegia. La Rio, cele două naţionale sunt în aceeaşi grupă, dar se pot reîntâlni în finala de pe 20 august.

Echipa feminină de spadă

Fetele de la spadă concurează sâmbătă în proba individuală, dar cea mai sigură medalie e considerată cea din competiţia pe echipe, programată joia viitoare. Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu pornesc cu şansa a doua la titlul olimpic, după China.

Horia Tecău şi Florin Mergea

Deşi evoluează rar împreună în circuitul ATP, Horia şi Florin au dovedit de-a lungul timpului că se pot impune fără probleme în faţa oricăror adversari. La Rio, cei doi români sunt consideraţi favoriţi numărul 5 în turneul de dublu, care va debuta mâine şi se va încheia peste o săptămână.

Marian Drăgulescu

Revenit spectaculos în gimnastica de performanţă după o pauză de trei ani, gimnastul nostru a cucerit medalia de argint la sărituri la ultimul Campionat Mondial. Evident, Marian e în cărţi şi pentru aurul olimpic, totul depinzând însă de starea sa de sănătate, una şubredă în această perioadă.

Andreea Chiţu

Dublă campioană europeană şi de trei ori medaliată la Mondiale, judoka Andreea Chiţu şi-a câştigat respectul la categoria 52 de kilograme. Specialiştii consideră că românca e a doua candidată la aur, după o sportivă din Kosovo, Majlinda Kelmendi. Andreea va intra în concurs duminică, în a doua zi a Olimpiadei.

Cea mai sexy britanică de la Rio

Amber Hill are 18 ani şi va concura la tir
Amber Hill are 18 ani şi va concura la tir

Amber nu se sfieşte să pozeze sexy
Amber nu se sfieşte să pozeze sexy

Zeci de mii de sportivi din lume vor concura, de sâmbătă, la o nouă ediţie a Jocurilor Olimpice de vară. Ca de obicei, există foarte multe topuri ale frumuseţii, iar britanica Amber Hill va concura sigur pentru un loc în partea superioară a acestei ierarhii. În vârstă de 18 ani, ea este una dintre favoritele probei de tir – talere -, dar şi una dintre sportivele care atrag ochii spectatorilor. Este şi una dintre preferatele sponsorilor, având încheiate contracte cu un producător de lenjerie, dar şi cu multe firme mai micuţe. Pe lângă sport, ea şi-a luat şi diploma de estetician, dar ar putea să îşi dea foarte bine şi doctoratul în selfie-uri, postând zeci de poze, care atrag mii de aprecieri, pe reţelele de socializare.

Extremele ruşilor


    Foto: Guliver/ GettyImages
Foto: Guliver/ GettyImages

Satul olimpic este în acest moment locul cu cea mai mare densitate de campioni din lume. Evident, ziariştii aflaţi în vizită pe acolo descoperă subiecte care mai de care mai interesante. Aşa s-a născut fotografia de mai sus, cu doi sportivi ruşi între care este o diferenţă de aproape un metru! Ea este luptătoare şi are aproape un metru şi jumătate înălţime, în vreme ce el este component al naţionalei Rusiei şi are peste 2,10 m înâlţime. Numele lor nu au fost dezvăluite, dar imaginea este foarte interesantă.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net