3 motive să ne temem de Norvegia, adversara României din semifinale

Ultima actualizare:

    Norvegia domină handbalul feminin de mulţi ani
Norvegia domină handbalul feminin de mulţi ani

Naţionala de handbal feminin a României va juca vineri, ora 21.45, împotriva Norvegiei, în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca.

Echipa Norvegiei este cea mai valoroasă naţională din ultimul deceniu şi reprezintă un adevărat “coşmar” pentru handbalistele tricolore.

Astfel, ultima victorie a noastră în fața Norvegiei a avut loc în 2000, la Europenele disputate la București și Râmnicu Vâlcea. De-atunci, am adunat eşec după eşec contra nordicelor, ultima înfrângere fiind consemnată chiar la acest Mondial, 22-26 în faza grupelor.

Un alt motiv să ne temem de norvegience în meciul de mâine este dat de atmosfera în care se va juca partida. Cum Danemarca e foarte aproape de Norvegia, sala de la Herning va fi plină de suporteri adverşi, la fel cum s-a întâmplat şi în sfertul de finală cu naţionala ţării-gazdă. Aşadar, în semifinala de vineri, ne putem aştepta la aproximativ 10.000 de suporteri norvegieni care îşi vor susţine frenetic favoritele.

De asemenea, comparativ cu România, Norvegia ştie mai bine decât orice altă echipă să joace meciurile cu miză enormă. În acest sens, e de-ajuns să amintim faptul că Norvegia a disputat în ultimii 10 ani trei semifinale Mondiale, cinci de Campionate Europene şi două de Jocuri Olimpice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net