5 probleme de rezolvat pentru meciul cu Ungaria

Ultima actualizare:

    Chiricheş ar putea fi soluţia de avarie pentru Piţurcă pentru acoperirea postului de fundaş dreaptaFoto: Mediafax
Chiricheş ar putea fi soluţia de avarie pentru Piţurcă pentru acoperirea postului de fundaş dreaptaFoto: Mediafax

De ieri a început oficial săptămâna România – Ungaria. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00. Tricolorii s-au reunit pe cai mari la baza de la Mogoşoaia, având trei puncte în clasament după isprava din Grecia.

Cu ascendent moral asupra maghiarilor, pe care i-am „desfiinţat” cu doar un an în urmă, 3-0 tot pe Arena Naţională, dar şi luând în considerare forma lor de moment şi înfrângerea penibilă, 1-2 cu Irlanda de Nord, chiar la Budapesta, totul pare să se lege perfect. Privindu-ne puţin în oglindă nu mai suntem însă chiar aşa de optimişti, pentru că şi noi avem problemele noastre, care coroborate cu disperarea ungurilor ne pot face să pierdem punct sau puncte. Iată care sunt cele mai arzătoare.

1. Ciprian Tătăruşanu nu apără în Serie A. Şi asta e cu adevărat o problemă pentru un portar. Fostului stelist i-au fost rezervate partidele din Liga Europa, dar chiar dacă s-a achitat bine de sarcini la cele două jocuri e totuşi prea puţin. Aceste conjuncturi favorizează gafele inexplicabile, dar să sperăm că Piţurcă e din nou inspirat şi norocos.

2. N-avem fundaş dreapta. Acest post rămâne totuşi cel mai vulnerabil din echipa noastră naţională. Excluderea lui Măţel de către cei de la Astra şi accidentarea gravă a lui Tamaş, dar şi statutul de şomeri al lui Nicoliţă sau Săpunaru ne-au lăsat cu fundul în baltă. Selecţionerul e astfel nevoit să improvizeze şi cel mai probabil Chiricheş va fi improvizat să acopere această zonă.

3. Lipsă de omogenitate în centru. Problema numărul doi o cauzează pe cea cu numărul trei. Chiricheş trebuie astfel înlocuit în centru şi varianta lui Piţurcă, Gardoş, are două mari neajunsuri. În primul rând că acesta nu joacă deloc la Southampton, dar cel mai important e faptul că nu a mai făcut niciodată pereche în apărare cu apărătorul lui Toulouse, Dragoş Grigore, probabil celălalt fundaş central la acest meci.

4. Închizătorii vin din est. Spre deosebire de alte dăţi, când pe cele două posturi de la mijlocul terenului apăreau Bourceanu şi Pintilii, completaţi de Lazăr, acum am pierdut teren. Primul e accidentat, al doilea vine de la arabi, nu din Liga Campionilor, ca altădată, şi are şi el probleme fizice, iar Lazăr e şomer. În aceste condiţii, Pintilii va juca alături de Hoban, de la Beer Sheva, şi rămâne de văzut cum se vor descurca împreună.

5. Cine îl suplineşte pe Marica? Cea mai importantă absenţă de la acest meci este însă de departe cea a atacantului Ciprian Marica. Omul care a deschis nebunia în meciul cu Ungaria, din septembrie 2013 şi marcatorul de la Atena e suspendat. Piţurcă trebuie să-i caute înlocuitor pentru sâmbătă, dar niciunul dintre Stancu, Keşeru sau Rusescu nu se ridică la nivelul lui. În plus nici Maxim nu mai e în formă şi va începe probabil rezervă meciul de sâmbătă.

14 din 24 de tricolori sunt foşti sau actuali stelişti

Steaua e cea mai în vogă echipă românească, dar şi trupa din fruntea Ligii I care are în componenţă cei mai mulţi români de valoare. Astfel, pentru meciul cu Ungaria s-a ajuns la situaţia incredibilă ca 14 din 24 de jucători convocaţi de Victor Piţurcă să fie sau să fi trecut la un moment dat prin Ghencea. Luchin, Latovlevici, Prepeliţă, Tănase, Chipciu, Sânmărtean, Keşeru şi Rusescu îmbracă în prezent tricoul roş-albastru, în timp ce Tătăruşanu, Chiricheş, Goian, Gardoş, Pintilii şi Stancu au fost lansaţi în fotbalul mare de Steaua. Mai mult, e de aşteptat ca măcar şapte dintre aceştia să fie chiar titulari cu Ungaria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net