Vom avea o vară secetoasă

Ultima actualizare:

Vom avea o vară fierbinte, cu secetă şi temperaturi recod. Cel puţin asta spun specialiştii Centrului European de prognoză de la Reading, Anglia. Uite cum va fi vremea în următoarele trei luni.

  • Mai. Temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, local mai scăzute în nord şi centru. Luna mai va fi destul de ploioasă, cu cantităţi totale de precipitaţii în general excedentare, cu excepţia zonelor de sud şi, local, în est, unde vor fi normale pentru luna în curs. Din punct de vedere termic, în nord şi centru temperaturile vor fi ceva mai scăzute, scrie news.ro.
  • Iunie. În primele zile de vară, valorile termice medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în cea mai mare parte a ţării. Luna iunie va fi în general una obişnuită pentru începutul verii în România, poate doar cu precipitaţii mai sărace în sud, est şi, local, în vest, iar în restul ţării se vor încadra în limite climatologice normale.
  • Iulie. Va fi o lună secetoasă, cu temperaturi peste normalul perioadei în sudul, sud-estul şi, local, în estul ţării. În restul ţării sunt posibile valori termice apropiate de media climatologică. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului. 

Este cod galben de ploi, vânt şi ninsori la munte

De azi se întorc ploile, aşa că nu ieşiţi din casă fără umbrelă. Meteorologii au emis o avertizare de Cod galben de ploi abundente, vânt şi ninsori la munte. Avertizarea a intrat în vigoare de ieri de la ora 9.00 şi e valabilă până mâine la ora 21.00. În intervalul menţionat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, pe arii extinse, vor fi ploi, temporar mai intense, astfel că se vor cumula local cantităţi de apă de peste 20...30 l/mp şi izolat peste 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1.700 m, în special în Carpaţii Meridionali, precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare. În zonele atenţionate, temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar la munte rafalele vor depăşi 70 km/h.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net