Vin ninsorile! Prognoza meteo pentru aceste zile

Ultima actualizare:

    Pregătiţi-vă hainele  groase! Vine frigul
Pregătiţi-vă hainele groase! Vine frigul

A nins la munte, la peste 2.000 de metri, iar de azi se instalează iarna în aproape toată țara.

Din Marea Mediterană a venit un val de aer umed care a adus precipitații ce urcă azi din Bărăgan și Dobrogea, în partea de est a țării. În Grecia și Bulgaria este “cod portocaliu” pentru ploi torențiale și vânt puternic din pricina acestui ciclon. Din nordul Rusiei, a coborât un val de aer polar care a intrat de marți prin Moldova, dar treptat va acoperi toate regiunile. În consecință, vremea se strică brusc.

Meteorologii au emis o avertizare “cod galben” pentru 26 de judeţe din nordul, estul, sud-estul şi centrul ţării, unde va ploua în cantități importante, de azi, până vineri la prânz.  La munte, la altitudini mari, vor fi lapoviță și ninsoare, iar vântul va atinge la rafală viteze de peste 55 km/h. La munte sunt așteptate ninsori și vânt în rafale de peste 70 km/h. “A nins încă de miercuri seară, dar s-a depus strat de zăpadă doar la peste 2100 metri altitudine. La Bâlea Lac sunt 2 cm și la Vârful Omu sunt 3 cm”, ne-a explicat Teodora Cumpănașu, meteorolog ANM.

Temperaturile maxime coboară de azi la 4 grade în Banat și Crișana, şi la 2 grade în Maramureș și Transilvania. De la o zi la alta va fi mai frig, iar duminică la prânz, în Moldova și la munte vor fi zero grade, în Muntenia și Oltenia 2 grade. În timpul nopților, valorile vor coborî sub zero grade. La munte, se răcește accentuat, cu maxime de zero grade și minime în jur de minus 7 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net