Va fi iarnă grea în vest şi blândă în sud

Ultima actualizare:

    Copiii vor avea parte de mai multă zăpadă în vacanța din luna februariefoto: Click!
Copiii vor avea parte de mai multă zăpadă în vacanța din luna februariefoto: Click!

Cât de grea va fi această iarnă? Specialiştii britanici de la Centrul European de Prognoză ne spun cum va fi vremea până la 1 martie 2016. Ion Sandu, directorul ANM, a spus, vineri (27 noiembrie), la Comandamentul de Iarnă de la Guvern, că este posibil ca, la sfârşitul lunii decembrie, să fie viscol şi câte două valuri de vreme rea în lunile ianuarie şi februarie.

  • DECEMBRIE. În această lună, vor fi zile cu temperaturi mai mari decât anul trecut, în Banat, Lunca Dunării, Dobrogea, sudul Olteniei, Muntenia şi sudul Moldovei. În celelalte regiuni, valorile vor fi mai scăzute. În ceea ce priveşte precipitaţiile, meteorologii spun că va ninge puţin în sudul şi estul ţării. În schimb, în vestul ţării ninsorile vor fi foarte consistente.
  • IANUARIE. În prima lună a anului 2016 sunt anunţate multe zile cu temperaturi pozitive în Banat, Lunca Dunării, Muntenia şi  Dobrogea. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în Transilvania şi Maramureş. 
  • Precipitaţiile vor fi puţine doar în jumătatea de est a ţării. În Maramureş şi în Apuseni, s-ar putea înregistra cantităţi mai mari de precipitaţii.
  • FEBRUARIE. Specialiştii britanici ne anunţă că ultima lună de iarnă vine cu o vreme mai blândă decât anul trecut. Excepţie va face însă nordul Moldovei, unde se vor înregistra frecvent temperaturi scăzute. Ninsori bogate sunt prognozate în Maramureş şi Apuseni. Pe de altă parte, în zonele din estul şi din sudul ţării, precipitaţiile vor fi puţine. 
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net