Urşii anunţă că primăvara e aproape

Ultima actualizare:

Cei şase urşi de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş au preferat soarele şi ploaia, joi, de Ziua Ursului.

Conform tradiţiei din bătrâni, dacă ursul iese din bârlog şi îşi vede umbra, se întoarce înapoi în “casa” lui, semn că iarna mai durează. Dacă preferă să stea la soare înseamnă că primăvara este aproape.

“În fiecare an, pe 2 februarie, sărbătorim Ziua Ursului. Joi, 2 februarie, am pregătit nişte cutii pentru urşi ca să ne spună dacă o să vină primăvara sau dacă o să mai rămână iarna. După cum aţi văzut, urşii s-au dus prima dată la cutiile de carton cu soare şi cu ploaie. Ar fi bine să vină şi primăvara pentru că iarna a fost destul de lungă şi friguroasă”, a declarat, pentru Agerpres, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Horaţiu Gorea.

Într-adevăr, pentru acest sfârşit de săptămână se anunţă o încălzire până la 13˚C, în vestul ţării. Ulterior, până spre 7 februarie, valorile termice vor scădea de la o zi la alta, spre valori normale pentru această perioadă a anului, respectiv temperaturi maxime de 7-8˚C.

Americanii mai au 6 săptămâni de iarnă

Phil Punxsutawney, cea mai faimoasă cârtiţă din lume, nu a avut veşti bune anul acesta. Rozătoarea şi-a văzut umbra joi, ceea ce înseamnă că americanii vor avea parte de încă şase săptămâni de iarnă. Din 1886, în fiecare an, mii de oameni se adună la gura vizuinii sale, la 2 februarie, să vadă ce prezice Phil.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net