Prognoza meteo 26 iunie: Vremea va fi călduroasă în toate regiunile

Ultima actualizare:
Nici în ultima zi de weekend nu scăpăm de caniculă, cerul va fi senin în toată țara
Nici în ultima zi de weekend nu scăpăm de caniculă, cerul va fi senin în toată țara

Duminică vom avea caniculă și atmosferă sufocantă în sudul, centrul și estul țării. În vest și nord-vest, spre seară vin averse, cu fulgere și vânt intens. Click! îți prezintă starea vremii în fiecare zi.

Spre seară, încep să apară norii în vest și nord-vest, pe unde sunt șanse ridicate de vijelii, ploi torențiale și grindină. Izolat, ploile vor avea caracter torenţial, va cădea grindină.

În următoarele două zile cerul se va mai acoperi, dar temperaturile vor rămâne la aceleași valori
În următoarele două zile cerul se va mai acoperi, dar temperaturile vor rămâne la aceleași valori
  • Duminică, 26 iunie, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară în vestul, centrul şi sudul ţării, iar marti 26 iunie, caniculă va persistă în Muntenia şi în vestul şi sudul Olteniei. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 32 de grade, izolat chiar 35 - 36 de grade în Lunca Dunării.
  • Duminică căldura devine caniculă în sud, centru și est. Asta înseamnă un aer sufocant în majoritatea zonelor, exprimat printr-un disconfort termic foarte mare. Maximele vor pleca de la 29 de grade în zona litoralului, ajung la 32 de grade în depresiuni.
  • Spre seară, încep să apară norii în vest și nord-vest, pe unde sunt șanse ridicate de vijelii, ploi torențiale și grindină. Izolat, ploile vor avea caracter torenţial, va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 l/mp.
  • Totodată, începând din după-amiază zilei de duminică, 26 iunie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi nordul Moldovei şi pe arii restrânse în restul teritoriului. În respectivele zone vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durata ale vântului, trecător cu aspect de vijelie.
  • Pe litoral, conform prognozei meteo 26 iunie, atmosfera va fi însorită și caldă. Cerul va fi curat și vântul domol. Pe plajă vor fi până la 29 de grade Celsius. Va predomina vremea frumoasă cu cer curat și briză activă.
  • Se face foarte cald și în zona de munte. Duminică nu sunt schimbări în regimul termic: vom avea în continuare temperaturi ridicate. Pe parcursul zilei vor apărea ceva înnorări și izolat ar putea să cadă două-trei averse și vântul va sufla moderat.

Prognoza meteo 26 iunie – în București

  • Se face foarte cald și în zona Capitalei. Vorbim despre caniculă și disconfort termic. Soarele va străluci nestingherit și nici vântul nu se va simți. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Noaptea va fi puțin mai caldă decât ultima, cu o minimă în jur de 20 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele două zile


    În următoarele două zile cerul se va mai acoperi, dar temperaturile vor rămâne la aceleași valorifoto: Click!
În următoarele două zile cerul se va mai acoperi, dar temperaturile vor rămâne la aceleași valorifoto: Click!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net