Plouă cu găleata şi va fi mai frig cu zece grade!

Ultima actualizare:

    Nu uitaţi umbrelele acasă! Azi plouă torenţial și suflă vântul
Nu uitaţi umbrelele acasă! Azi plouă torenţial și suflă vântul

Zilele frumoase de toamnă par să fie pe sfârşite! Meteorologii nu au deloc veşti bune pentru noi: de azi, încep ploile şi se răceşte. Atenţie şi la problemele de sănătate care pot să apară la schimbarea bruscă de temperatură.

A plouat ieri în câteva ore cât într-o lună. În judeţul Satu Mare, aparatele radar au măsurat 38 l/mp căzuţi în trei ore, iar în judeţul Maramureş au căzut peste 30 l/mp, informează ANM. 

Vremea se menţine instabilă şi luni, în special în nord -vestul ţării, în Maramureş, Crişana şi nordul Transilvaniei, precum şi la munte, pe arii restrânse. Luni, vor mai fi temperaturi ridicate, de până la 28 de grade în sudul Munteniei, apoi vor coborî în toată ţara, cu circa zece grade.

Luni noapte, precipitaţiile se extind şi în celelalte regiuni. În Capitală, marţi vor fi în jur de 19°C, va ploua în timpul nopţii de luni, precum şi marţi în timpul zilei, dar precipitaţiile vor fi slabe.

Miercuri, aria ploilor se va restrânge, dar temperaturile vor rămâne scăzute, între 19 şi 24°C”, ne-a explicat Maria Tomescu, meteorolog ANM. Din cauza precipitaţiilor căzute, hidrologii au emis ieri avertizări de inundaţii pentru râurile mici din bazinul Lăpuşului,   judeţul Maramureş, pe unii afluenţi mici ai Someşului din judeţele Sălaj şi Maramureş şi unele râuri mici din bazinul Someşului Mare, judeţul Bistriţa-Năsăud. 

Specialiştii vă sfătuiesc să fiţi atenţi şi în ceea ce priveşte sănătatea. Diferenţele de temperatură pot aduce răceli şi infecţii respiratorii acute. Medicii vă sfătuiesc să fiţi atenţi la vestimentaţie, care ar trebui să fie în „straturi” şi să vă întăriţi imunitatea cu produse naturiste (propolis, polen, cătină sau extract de coacăz negru).

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net