Ploi, lapoviță și ninsori, în următoarele zile

Ultima actualizare:

    În Bucureşti, de duminică dimineaţă a început să ningă slabFoto: arhivă personală
În Bucureşti, de duminică dimineaţă a început să ningă slabFoto: arhivă personală

Vremea se răcește treptat, în următoarele zile, iar cerul va fi acoperit de nori, în majoritatea zonelor. Meteorologii anunță precipitații sub formă de ploaie, iar, în nord și la munte, sub formă de lapoviță și ninsoare.

LUNI

Vreme închisă, mai ales, în zonele din nord-vestul țării. Seara, norii vor acoperi și jumătatea de sud a teritoriului și va ploua. În Carpații Meridionali și în cei ai Curburii, se vor înregistra lapoviță și ninsoare. Maximele se vor încadra între 4 grade Celsius, în vest, nord-vest și centru, și 14 grade, în Bărăgan şi Dobrogea. În capital, maxima va fi de 13 grade, iar cerul variabil. La noapte, va ploua.

MARTI

Va ploua în aproape toată țara, iar în jumătatea de sud se vor cumula cantitaţi de apă de 20...25 l/mp. La munte, vor fi lapoviță și ninsori. Spre seară și noaptea, și în Moldova vor fi precipitaţii mixte. Maximele vor fi cuprinse între 3 grade, în nord-est, şi 13 grade, izolat, în sudul litoralului. În București, maxima nu va depăși 7 grade. Va ploua și vântul va sulfa moderat.

MIERCURI

Va ploua pe arii extinse în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, vor fi precipitaţii mixte în Banat, Crişana şi Moldova, iar în Maramureş şi Transilvania ploile din cursul zilei se vor transforma, începând de seara, în lapoviţă şi ninsoare. La munte, vor predomina ninsorile. Izolat se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul ţării şi la munte. Maximele vor fi de 2 grade, în Câmpia de Vest şi Bucovina, 12 grade în Muntenia și mai ridicate în sud-estul extrem, până la 17 grade. Minimele vor fi cuprinse între  minus 2 şi 8 grade, mai ridicate pe litoral şi în Deltă. În Capitală, maxima va fi de 9-10 grade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net