Meteorologii vor să prelungească avertizarea de cod galben de ninsoare

Ultima actualizare:

    Avertizarea de cod galben de ninsori ar putea continua până marți (5 ianuarie)
Avertizarea de cod galben de ninsori ar putea continua până marți (5 ianuarie)

Codul galben de ninsori și viscol a intrat în vigoare duminică (3 ianuarie), la ora 14 și, potrivit informațiilor inițiale oferite de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), acesta va fi menținut până luni (4 ianuarie), la ora 12.00.

Totuși, directorul ANM, Ion Sandu, a declarat că este posibilă o prelungire a avertizării de cod galben de ninsoare. În cadrul videoconferinței susținută la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de către ministrul Petre Tobă, oficialul a anunțat că nu este exclus ca ANM să emită, luni după-amiază (4 ianuarie), o nouă atenționare pentru ziua de marți (5 ianuarie), pentru 10 județe din sud-estul țării, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, cantitățile de zăpadă rezultate în urma ninsorilor de duminică și luni nu vor fi semnificative. „Cantitățile de precipitații, strat de zăpadă, pentru cele 10 județe, până mâine (luni, 4 ianuarie, n.r.) după-amiază nu sunt semnificative, însă aceste precipitații sunt asociate cu vânt de 50 de km/h, ceea ce înseamnă aspect de viscol”, a declarat Sandu.

Autoritățile, pregătite pentru eventualele situații de urgență

În acest context, ministrul de Interne Petre Tobă a mobilizat 3.500 de pompieri, polițiști și jandarmi și 5.600 forțe în rezervă pentru a fi pregătiți să intervină într-o eventuală situație de urgență.  Și directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Honor, a pregătit utilaje și stocuri de materiale pentru deszăpezire suficiente pentru două luni de iarnă.

Vremea va reveni la normal în următoarele 10 zile

Totuși, Ion Sandu a anunțat că în următoarele zile, temperaturile vor ajunge la normalul pentru această perioadă, adică „ușor pozitive pe timpul zilei și un minus 5 – minus 6 grade pe perioada nopții, nu de minus 15 – minus 20 de grade”.

Harta județelor afectate de avertizarea de cod galben

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net