Iarna s-a întors în forţă, cu fenomene extreme

Ultima actualizare:

    Urmează o săptămână cu vreme rece, chiar geroasă în timpul nopţii
Urmează o săptămână cu vreme rece, chiar geroasă în timpul nopţii

Românii s-au trezit miercuri cu maşinile îngheţate, cu gheţuş pe trotuare, ninsori şi temperaturi negative. Meteorologii spun că vremea rea abia începe şi că urmează zile şi nopţi foarte reci.

Abia scăpasem de nămeţii de zăpadă de pe străzi şi trotuare, când vremea ne-a făcut o surpriză de proporţii. Miercuri dimineaţă, în Capitală străzile şi trotuarele s-au transformat în adevărate patinoare. Pe timpul nopţii de ieri a căzut ”freezing rain”, adică ploaie care a îngheţat când a ajuns la sol, un fenomen foarte rar în ţara noastră. Bucureştenii au avut mari probleme să se deplaseze din pricina alunecuşului, iar şoferii au fost nevoiţi să scape de stratul de gheaţă de pe maşini pentru a putea pleca la drum.

După ora 7.00, a început să ningă slab şi s-a aşternut un strat nou de zăpadă, de 8 cm la periferia oraşului şi de 4 cm în centru. Când a găsit zăpadă albă în Piaţa Victoriei, o tânără nu a putut trece nepăsătoare. A “scris” cu piciorul un cuvânt uriaş ”REZIST”. Persoana care a surprins-o a notat pe Internet că fata a păşit de mai multe ori pe propriile urme pentru ca desenul uriaş să reziste cât mai mult.În nordul Moldovei a început să ningă de marţi şi s-a depus un nou strat de zăpadă, care ieri măsura între 5 şi 13 cm. Traficul rutier a fost dificil ieri dimineaţă în Dobrogea, judeţele Galaţi şi Tulcea, din cauza poleiului, a anunţat Poliţia Română.Potrivit specialiştilor britanici de la Centrul European de Prognoză, până în 17 februarie vor fi, în toată ţara, temperaturi negative şi pe timpul zilelor şi al nopţilor, chiar geroase în centrul şi nordul ţării.


    Pe zăpada din Piaţa Victoriei, o tânără a “scris” cu piciorul REZIST
Pe zăpada din Piaţa Victoriei, o tânără a “scris” cu piciorul REZIST

Joi este «cod galben» de viscol

Meteorologii ANM au emis ieri atenţionări ”cod galben” de polei, ninsori şi vânt puternic pentru 8 judeţe şi Bucureşti, valabile până în această dimineaţă, în jurul orei 11.00. În judeţele Călăraşi, Giurgiu, în sudul judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, precum şi în judeţul Ilfov şi Bucureşti vor fi intervale de timp în care vântul va avea viteze de 45 - 55 km/h, iar în judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa rafalele vor depăşi 55 - 60 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. În sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei, local, ninsorile vor fi însemnate.

Zi neagră pe şoselele din România

simeon stalpnicul png

Ninsoarea, viscolul şi poleiul, viteza excesivă, oboseala şi neatenţia sunt principalele cauze ale accidentelor care s-au petrecut, miercuri, în ţară. Putem vorbi despre o zi de miercuri neagră, în care a murit un om şi alte 19 persoane au fost rănite în judeţele Sibiu, Buzău, Prahova, Cluj şi Olt. Un autocar care transporta 18 persoane s-a răsturnat în localitatea Osica, din Olt, iar doi pasageri au ajuns la spitalul din Slatina. La Cluj, pe DN 1, s-au ciocnit frontal un autoturism şi un TIR, şoferul maşinii mici decedând pe loc. La Sibiu, două maşini s-au răsturnat din cauza unei depăşiri neregulamentare, iar 5 persoane au fost rănite. Şi în Prahova au existat evenimente rutiere. Şase persoane au fost rănite în urma unui accident în care au fost implicate trei maşini, iar la scurt timp încă o persoană a ajuns la spital după ce un TIR a derapat şi a lovit o autoutilitară şi un autoturism, pe centura Ploieştiului. Şi la Buzău a avut loc un accident rutier în urma căruia au fost rănite 5 persoane. Aici s-au ciocnit o autoutilitară şi un autoturism, cauza fiind viteza excesivă şi poleiul.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net