Cât ţine vremea frumoasă! Ce anunţă prognoza meteo

Ultima actualizare:

    Cât ţine vremea frumoasă. Începutul lunii octombrie a adus temperaturi mari în toată ţara Foto: Adevărul
Cât ţine vremea frumoasă. Începutul lunii octombrie a adus temperaturi mari în toată ţara Foto: Adevărul

Cine crede că în luna octombrie nu mai poate zări soarele pe cer, se înșală amarnic. Săptâmâna a început cu temperaturi ridicate pentru această perioadă. Dar haideţi să vedem cât ţine vremea frumoasă şi ce anunţă prognoza meteo pentru următoarele zile.

Octombrie sau „Brumărel”, în limbajul popular, nu se dezminte. Vremea frumoasă i-a scos din case pe cei dornici de o plimbare, dar şi pe iubitorii de sport. Cât ţine vremea frumoasă? Până joi, când vremea se răceşte drastic în toată ţara şi va ploua cam peste tot.

Marți (6 octombrie), temperaturile continuă să scadă și vom avea vreme închisă aproape peste tot. Există însă și posibilitatea unor precipitații și intensificări ale vântului în câteva zone ale țării.

Pentru cei care vor să ştie cât ţine vremea frumoasă, ar trebui să ţină cont că vântul rece de toamnă îşi va face simţită prezenţa, mai ales noaptea, în sud-est şi la munte. Mercurul termometrelor nu va mai urca nici măcar până la 20 de grade.

După cum arată prognoza meteo pentru această săptămână, valorile termice vor fi în continuare ușor mai ridicate decât mediile climatologice specifice primei decade de octombrie în cea mai mare parte a țării.

Cât ţine vremea frumoasă. De joi vin ploile

Cerul va fi temporar noros, potrivit datelor și va ploua pe arii restrânse în estul și în sud-estul teritoriului, precum și la munte și izolat în rest.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 22 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 14 grade pe litoral.

Marți va ploua pe arii restrânse în est, în sud-est, la munte, iar spre seară instabilitatea va crește în toată țara. Va ploua mai întâi în Moldova și la munte, iar noaptea, un val important de instabilitate va pătrunde prin vest-sud-vest și va acoperi zone importante.

Nici la munte nu va mai fi la fel de bine. Va ploua mai ales în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor unde se pot acumula 15l/mp, iar temperaturile scad în toate stațiunile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net