Bucuraţi-vă de plajă cât mai puteţi, de mâine vin furtunile! Unde se anunţă cod galben

Ultima actualizare:

    Luni dimineaţă, zeci de oameni au ieşit la plajă în parc
Luni dimineaţă, zeci de oameni au ieşit la plajă în parc

Cum au urcat puţin temperaturile, cum a ieşit lumea la plajă. În Capitală, iarba din Parcul Tei a fost ocupată de la primele ore ale dimineţii. Chiar şi cei cu celulită şi colăcei în talie s-au întins la soare.

Ne-am săturat cât a plouat! Vrem la soare! Probabil aşa şi-au spus bucureştenii din nordul oraşului. Cum au văzut că temperaturile „ au sărit” de 20 de grade, au ieşit cu căţel, cu păturica, la plajă.

I-am întâlnit la ora 9.00, întinşi pe iarba de la marginea lacului Tei, în cele mai ciudate poziţii.

„Să intre soarele peste tot. Am ieşit la plajă, să ne încălzim oasele. Nu avem timp şi nici nu ne permitem să mergem la mare, dar aici, în parc, este foarte bine. Nu ne deranjează nimeni şi stăm cât vrem. Plus că e gratis”, ne-a spus Adelina, o doamnă în vârstă care se întinsese pe iarba de lângă lac.

Cei ieşiţi la plajă în parc nu şi-au ascuns celulita şi şunculiţele din talie
Cei ieşiţi la plajă în parc nu şi-au ascuns celulita şi şunculiţele din talie

Azi, la prânz, au fost până la 28 de grade în majoritatea regiunilor, dar marţi dimineaţă, de la ora 3.00, se schimbă radical vremea.

Marţi şi miercuri vor fi furtuni în toată ţara

Meteorologii ANM au emis o avertizare „cod galben” pentru aproape toată ţara, de vreme violentă. Asta înseamnă ploi abundente, cu rafale de vânt, fulgere, tunete şi grindină. Intră în vigoare marţi dimineaţă, la ora 3.00 şi va dura până la ora 23.00, pentru vestul, nordul, centru şi estul ţării. Ploile se vor extinde miercuri şi în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti şi pe Litoral.

Atenţie! În funcţie de evoluţia fenomenelor, avertizările ar putea fi modificate.

Schimbarea radicală a vremii este cauzată de un val de aer polar care a coborât spre continent. Acesta se întâlneşte deasupra ţării noastre cu frontul de aer cald dinspre Mediterana, care ne-a adus căldura. Până vine ploaia, marţi se vor înregistra până la 32 -33 de grade în sudul ţării.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net