Şova, odihna dinaintea cătuşelor

Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

În februarie, a fost uns cu ulei sfinţit pe creştet şi pe încheieturile mâinilor, ca să nu fie atins de cătuşe. “Efectul” a ţinut 10 luni. Ieri, Dan Şova a fost reţinut de procurorii DNA, după ce senatorii votaseră pentru ridicarea imunităţii colegului lor care are probleme cu justiţia.

S-a apărat cum a ştiut mai bine în faţa colegilor săi senatori ca aceştia să voteze împotriva reţinerii şi arestării preventive. ”Nu am sesizat nici să fugă lumea de mine prin mall, nici să se sperie lumea de mine în staţia de tramvai. Nu ştiu de ce reprezint un pericol public”, a spus Dan Şova, de la microfonul Senatului.

”S-a prezentat în faţa dumneavoastră un dosar de 3.000 de file. Acel dosar se referă la două infracţiuni - abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Din cele 3.000 de file, doar 60 de pagini sunt legate de mine. Nu sunt probe, sunt un denunţ şi ordonanţele procurorilor. În afară de denunţ nu există nici o probă, există un denunţ. Atât”, a spus Şova.

Erau suficiente 43 de voturi, dar au fost 125 ”pentru” ridicarea imunităţii lui Dan Şova şi doar 30 au fost ”împotrivă”.

DNA îl acuză pe Şova că, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit in total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta să semneze un contract lunar de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Decizia colegilor săi senatori de a-l da pe mâna procurorilor anticorupţie l-a speriat pe Dan Şova. Imediat după vot, el a plecat în grabă ca să nu fie văzut că  avea lacrimi în ochi şi a refuzat  să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

La doar câteva ore după vot, Şova a fost chemat la DNA. După audieri care au durat puţin peste o oră, senatorul a fost scos în cătuşe din sediul procurorilor anticorupţie. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat azi judecătorilor în vederea arestării.

Victor Ponta, audiat la DNA Ploiești


    Victor Ponta
Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a ajuns ieri, la ora 13.00, la sediul DNA Ploiești, unde a fost citat ca martor în dosarul în care este pus sub urmărire penală cumnatul său, Iulian Herţanu. Ponta nu a făcut declaraţii nici la venire, nici la plecare. Potrivit DNA, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiță, Vlad și Mircea Cosma au sprijinit grupul infracțional din care făcea parte Iulian Herțanu ca să acceseze fonduri europene pentru extinderea rețelei de canalizare din orașul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro. În acest dosar, la sfârșitul lunii februarie, au fost audiate la DNA Ploiești mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, și sora acestuia, Alexandra Herțanu. (Marina Dohi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
horoscop png
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net