Vrei să salvezi planeta? Poți obține 20.000 € pentru ideile tale

Ultima actualizare:

    Toate ideile care contribuie la dezvoltarea învățământului profesional din România au șanse de finanațare
Toate ideile care contribuie la dezvoltarea învățământului profesional din România au șanse de finanațare

Tinerii români care au idei geniale ce pot contribui la îmbunătățirea calității mediului înconjurător sau la dezvoltarea educației profesionale și tehnologice din România pot primi finanțări de până la 20.000 de euro pentru un proiect care gravitează în jurul acestor două deziderate. Campania e susținută financiar de cel mai mare producător și distribuitor de carburanți din România și se află la a șasea ediție.

Competiția de proiecte de dezvoltare sustenabilă „Idei din Țara lui Andrei”, derulată de OMV Petrom, a ajuns la cea de-a șasea ediție. În acest an compania și-a propus să finanțeze zece idei geniale cu câte 20.000 de euro, proiecte care încurajează românii cu inițiativă să se implice în dezvoltarea pe termen lung a comunităților din care fac parte. De această dată vor fi finanțate proiecte de educație profesională, care contribuie la dezvoltarea educației profesionale și tehnologice, care îmbunătățesc actul educațional și baza materială și care încurajează dezvoltarea competențelor profesionale ale elevilor și profesorilor din învățământul tehnologic de stat.

Vor fi finanțate și proiecte de mediu, care încurajează folosirea eficientă și responsabilă a resurselor naturale care inovează pentru protecția mediului sau care contribuie la îmbunătățirea calității aerului și apei, la reducerea poluării ori la creșterea eficienței energetice. Proiectele care aduc soluții inovatoare cu ajutorul tehnologiei vor fi punctate suplimentar.

Competiția se desfășoară în perioada 20 aprilie – 24 mai 2017 și se adresează persoanelor fizice, organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor de învățământ, autorităților locale și instituțiilor publice. Înscrierile se pot face până la data de 24 mai 2017 pe site-ul taraluiandrei.ro. Câștigătorii, care pot primi finanțări de până la 20.000 de euro fiecare, vor fi anunțați pe data de 5 iulie 2017.

Proiectele vor fi evaluate prin vot public și jurizate de reprezentanți ai mai multor organizații neguvernamentale, reprezentanți ai OMV Petrom, jurnaliști și experți din domeniul educației profesionale și mediului, astfel:

Vot public (30%) - în perioada 16 iunie - 25 iunie 2017;Jurizare (70%) -  în perioada 16 iunie - 27 iunie 2017.

„De 10 ani ne implicăm în proiecte de responsabilitate socială.  Susținem românii cu inițiativă prin programul „Idei din Țara lui Andrei”. Suntem martori că o idee bună poate schimba o comunitate, un oraș, o țară întreagă. Continuăm în acest an cu cele două teme: educația profesională și mediul înconjurător. Așteptăm proiecte îndrăznețe și de impact care să integreze cât mai mult noile tehnologii în rezolvarea problemelor identificate”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

În primele cinci ediții ale competiției „Idei din Țara lui Andrei”, au fost acordate finanțări în valoare totală de aproximativ 700.000 de euro pentru 70 de proiecte desfășurate în 30 de județe din România, precum Bihor, Dolj, Buzău, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Mureș, Maramureș, Botoșani.

Iată povestea unuia dintre câștigătorii de anul trecut! Poate te va inspira


    Răzvan Gabriel Popa și echipa lui, lucrând la proiectul inovator
Răzvan Gabriel Popa și echipa lui, lucrând la proiectul inovator

„Numele meu este Răzvan-Gabriel Popa, câștigător în competiția „Idei din Țara lui Andrei”, ediția 2016. Proiectul nostru, Geoparcul Ținutul Buzăului, a pornit de la dorința de contribui la dezvoltarea sustenabilă a zonei prin ecoturism, geoturism și turism cultural. Prin fiecare activitate pe care o inițiem ne dorim să arătăm că locul Geoparcului este în patrimoniul UNESCO! Cu ajutorul grantului de 15.000 de euro sprijinim și liceele tehnologice din zonă pentru pregătirea viitorilor specialiști în protecția mediului. Vom investi într-o tehnologie inovatoare care va permite studiul fenomenelor naturale și al impactului antropic asupra mediului. Am început deja să construim stații electronice care măsoară CO2, CH4, praf, radiații solare IR și UV, luminozitate, presiune, temperatură și umiditate. Patru astfel de stații vor transmite date în timp real și vor fi amplasate în diverse medii: oraș, sat, zonă

naturală turistică și zonă naturală sălbatică.

Prin intermediul unui software, orice școală sau liceu din România va putea avea acces la fluxul de date, dar și la arhiva deja înregistrată. Datele vor fi extrase de elevii de liceu în cadrul unor programe de studiu interactive și ancorate în realitatea societății în care trăim.

Competiția „Idei din Țara lui Andrei” a fost o experiență grozavă atât pentru noi, cât și pentru elevi! Acum vom continua activitățile educaționale cu liceele partenere, vom amplasa stațiile și vom începe lucrul la centrul de practică unde se vor trimite toate datele. Centrul va fi deschis oricărui liceu sau oricărei școli care dorește să facă practică aici sau care are nevoie de un cadru alternativ pentru orele de științe. Am realizat deja conceptual centrului, care arată spectaculos și pare rupt dintr-un Science Fiction.

Recomand viitorilor aplicanți să implice comunitatea în mod activ, fiecare individ având capacitatea de a adăuga valoare proiectului. Credem că o idee de succes nu răspunde numai nevoii unei singure comunități, rezultatele acesteia putând avea impact la scară largă. Start small, think big!

Sperăm că ne vei ajuta și tu să ducem mesajul mai departe și astfel să schimbăm împreună situația liceelor tehnologice din România, dar și impactul asupra mediului înconjurător.

Cu drag,

Răzvan-Gabriel Popa”.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net