Vrei să lucrezi în străinătate? Uite ce locuri de muncă sunt!

Ultima actualizare:

    O companie din Irlanda caută 100 de însoţitori de zborFoto: Shutterstock
O companie din Irlanda caută 100 de însoţitori de zborFoto: Shutterstock

Personalul medical, lucrătorii în construcţii şi stewarzii îşi pot găsi de muncă în ţări din Uniunea Europeană. În Marea Britanie, Germania şi Irlanda se fac angajări, iar salariile nu sunt deloc de neglijat.

100 de însoţitori de zborO companie din Irlanda caută 100 de însoţitori de zbor pentru compania aeriană Ryanair. Candidaţilor nu li se cere experienţă în domeniu, dar trebuie să vorbească fluent limba engleză. E obligatoriu să aibă înălţimea între 1,57 şi 1,85 metri, să ştie să înoate bine, să aibă paşaport valabil, să fie pregătiţi să facă faţă unor situaţii/persoane solicitante, să fie dispuşi să se mute şi să aibă “o personalitate prietenoasă şi deschisă către ceilalţi”. Salariul net lunar este între 1.000 şi 1.400 de euro, plus comision din vânzările de la bord, iar contractul este pentru o perioadă de trei ani. Programul este flexibil: se lucrează o săptămână în primul schimb şi săptămâna următoare în schimbul doi, plus două sau trei zile libere. Locurile vacante sunt disponibile în 52 de locuri în Europa.Asistenţi medicali şi infirmierePersonalul medical îşi poate găsi un loc de muncă în Marea Britanie, în localităţile Bournemouth, Sheffield şi Northampton. Sunt vacante zece posturi de infirmiere. Trebuie să ai experienţă cu copiii cu autism sau cu alte dizabilităţi, dar şi cu adulţi, şi să vorbeşti limba engleză cel puţin la nivel mediu. Salariul este de 6,5 lire pe oră în timpul săptămânii şi 7 lire pe oră în weekend, contractul fiind pe perioadă nedeterminată. Se trimite un CV model Europass, în limba engleză, cu poză inclusă, la info@casenterpriseprojects.net. Tot în Marea Britanie se căută asistenţi medicali generalişti. Posturile sunt disponibile în Shaftsbury, Dorchester, Cardiff, Leeds, Kent, Near Cambridge, Leicester, Liverpool, Bristol, Swindon, Bradford şi Henley-on-Tharres.Pentru ocuparea acestor posturi este nevoie de experienţă în domeniu, înregistrare la Nursing and Midwifery Council şi număr PIN, precum şi cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu. Interviurile se susţin prin Skype sau telefonic. Salariile oferite variază între 12,27 şi 17 lire pe oră. CV Europass, în limba engleză, cu poză, se trimite la adresa jobsearch.direct.gov.uk.Faianţari, în GermaniaÎn Germania se caută montator gresie, linoleum, parchet, faianţar-mozaicar şi parchetar. Pentru ocuparea acestor posturi se cer calificare profesională, experienţă în domeniu, permis de conducere categoria B, disponibilitate de a începe munca imediat şi cunoaşterea limbii germane. Contractul este pe perioadă nedeterminată. Tot în Germania mai sunt vacante trei posturi de faianţari, la o firmă care are lucrări de reabilitare, întreţinere şi reparaţie a clădirilor din München. Salariul va fi stabilit în funcţie de calificare şi experienţa profesională.  Sudor, în AngliaÎn localitatea Bristol, din Anglia, este disponibil un post de sudor. Pentru acest post trebuie să ai experienţă în domeniu şi calificare Mig-Tig în oţel inoxidabil, oţel moale şi aluminiu, dar şi să vorbeşti limba engleză la nivel mediu. Contractul este pentru perioadă determinată, iar salariul oferit este de 12-12,5 lire pe oră.Ofertele de joburi se ­găsesc în reţeaua Eures.

Cum alegi cea mai bună firmă de plasare a forţei de muncă

Dacă vrei să apelezi la o firmă de plasare a forței de muncă, trebuie să știi că aceasta trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Iată câteva dintre cele mai importante!1. Să fie societate comercială constituită legal;    2. Să aibă ca activitate principală  ”selecţia şi plasarea forţei de muncă”;3. Să aibă angajați cu experienţă în domeniu, să dispună de spaţiu şi dotări necesare şi să aibă o bancă de date cu ofertele şi solicitările de locuri de muncă;4. Să fie înregistrată la inspectoratul teritorial de muncă;5. Să deţină oferte ferme de locuri de muncă în străinătate, cu specificarea duratei contractelor, numărului de muncitori, meseriile solicitate, precum şi salariul.

Obligaţiile agenţilor de ocupare

Agentul trebuie să-ți pună la dispoziţie informaţii cuprinse în contractul pe care urmează să-l semnezi, cum ar fi:• meseria pe care o vei ocupa;• durata angajării, condiţiile de angajare, de încetare a angajării;• durata timpului de muncă şi de repaus;• tariful orar, salariul lunar;• sporuri, ore suplimentare;• drepturile băneşti aferente concediului de odihnă;• asigurarea medicală;• acordarea de despăgubiri în cazul accidentelor de muncă;• condiţiile de cazare sau, după caz, de închiriere a unei locuinţe şi de asigurare a hranei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net