Volkswagen a ţepuit România cu 30.000.000 €

Ultima actualizare:

    Taxa, în funcţie de noxe
Taxa, în funcţie de noxe

Prejudiciul pe care statul român l-a estimat în cazul Volkswagen pentru cele 105.303 maşini inventariate ca fiind cu probleme se ridică la peste 30 de milioane de euro. Autorităţile de la Bucureşti vor să dea în judecată gigantul german.

Calculul a luat în considerare faptul că taxa auto a fost plătită de cumpărători pentru motorizare Euro 5, iar maşinile cu probleme au, în realitate, motorizare Euro 4. Datele estimate de Grupul mixt de lucru înfiinţat recent de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, MMAP, şi Ministerul Transporturilor, MT, arată că au fost afectate:1.944 de unităţi VW cu motorizare de 1,2 litri. Prejudiciul în cazul acestora este de 588.626 de lei, aproximativ 302 lei pentru fiecare maşină.38.719 unităţi VW cu motor de 1,6 litri. Paguba din neîncasarea diferenţelor la taxa de poluare este de 24.487.635 lei, circa 632 de lei pentru fiecare maşină.64.640 unităţi VW cu motor de 2,0 litri. Prejudiciul în cazul acestor motorizări este de 98.540.565 lei, aproximativ 1.524 de lei pentru fiecare maşină.Surse din cadrul MMAP au precizat că statul român se va îndrepta împotriva constructorului auto pentru recuperarea pagubei. Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat din nou, ieri, că proprietarii români nu vor avea de suferit în urma scandalului Volkswagen: ”Atâta timp cât cetăţeanul român a fost de bună-credinţă, a dat o sumă destul de mare de bani pe o maşină care a considerat că nu poluează mai mult decât o maşină de normă Euro 4, nu avem de ce să ne îndreptăm asupra cetăţeanului, ci numai asupra producătorului, care a modificat softul respectiv”.Grupul auto german a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Compania va începe, în ianuarie, rechemarea la service a vehiculelor echipate cu softul respectiv.

Taxa, în funcţie de noxe

Toţi posesorii de maşini din România care nu au achitat încă o formă a taxei de primă înmatriculare vor fi nevoiţi să o plătească la prima transcriere de proprietate. Timbrul de mediu se calculează în funcţie de norma de poluare (EURO), emisia de CO2 înscrisă în cartea de identitate a maşinii şi capacitatea cilindrică a maşinii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
horoscop png
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net